InfractionalLocal

A vrut să facă un bine și s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la control un certificat de înmatriculare fals.

 

În data de 20 mai a.c., în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism înmatriculat în Țările de Jos, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 29 de ani.

Acesta a prezentat la control un certificat de înmatriculare care a trezit polițiștilor suspiciuni cu privire la autenticitatea lui. Polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a preluat autoturismul dintr-un parc auto la solicitarea unei societăți din Republica Moldova care a achiziționat anterior autoturismul, necunoscând faptul că certificatul de înmatriculare este fals.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page