Local

Măsuri de ordine asigurate de jandarmi, polițiști și pompieri la manifestările din județul Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat astăzi o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.

La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru – Inspector Șef al ISU Botoșani, Colonel Cristian Boariu – Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani și Comisar șef Marian Grigoriu – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cadrul ședinței au fost trecute în revistă evenimentele publice cu participare numeroasă organizate în următoarea perioadă.

În această săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările publice cu participare numeroasă, cele mai de amploare fiind Festivalul ,”Satule, mândră grădină” în orașul Bucecea  pe 21 mai și Festivalul ”Floare albastră” la Ipotești în perioada 25-26 mai.

Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne, potrivit competențelor instituționale, vor dispune măsurile necesare în vederea prevenirii faptelor antisociale de natură penală și contravențională la mai multe manifestări cultural-artistice, respectiv Ziua comunei Coșula, Balul satului la Hudești, Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni.

De asemenea, efectivele de jandarmerie și poliție vor acționa pentru prevenirea consumului și comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv, conform prevederilor Legii nr.143/2000.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale. Totodată, în perioada campaniei electorale, aferentă alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie, efectivele MAI sunt mobilizate pentru luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii incidentelor electorale.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page