ImportantPolitic

Candidatul PMP Botoșani la alegerile parlamentare, Cezar Vizitiu: „Facem un apel către autorități! Redeschideți școlile”

Alegerile parlamentare de anul acesta îi prinde pe membrii Partidului MIșcarea Populară cu idei nou-nouțe pe segmente deficitare, menite să aducă îmbunătațească sistemul de sănătate, dar și cel de învățământ. Și la Botoșani, noul slogan: „Mișcăm România”, cu trei direcții: educație, credință, sănătate, i-a mobilizat pe liderii care sunt hotărâți să pună lucrurile în mișcare.

Pentru început, prin vocea candidatului la alegerile parlamentare, Cezar Vizitiu, PMP Botoșani cere redeschiderea școlilor și sprijinirea elevilor și profesorilor să mențină în parametri normali actul educațional

„Am putea spune că suntem la un moment de cotitură pentru județul Botoșani, am intrat în scenariul roru. Ieri am fost în Iași. Și acolo sunt în scenariul roșu și acolo există copii care merg la școală. Nu știu ce criterii au stat la baza faptului că școlile au rămas deschise.

Dacă Germania și Franța două țări mai dezvoltate ca România, au decis să păstreze școlile deschis în ciuda infectărilor masive cred că se poate și în România, prin autoritățile locale, dar  și centrale.

Facem un apel către autoritățile publice locale, proaspăt investite, să măsoare bine, să cumpănească bine, pentru că efectele sunt reale. Școlile trebuie să rămână deschise pentru că avem nevoie ca acești copii să meargă la școală, părinții să meargă la muncă. O școală închisă înseamnă un copil,închis în casă și un părinte oprit de la muncă. Închidem școala pe o parte, dar îi închidem în mediul online, unde pot dezvolta anxietate și alte stări. Nu punem la socoteală că nu pot ajunge la aceleași rezultate. Facem un apel, să redeschidem școala. Să asigurăm o mască pe zi, un dezinfectant. Sunt copii trimiși în online să învețe și nu au acces la calculator, la internet. Marile infectări nu vin din școală” a declarat, sâmbătă, Cezar Vizitiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page