Importantsocial

LOCAL | Prefectul județului Botoșani mulțumește factorilor implicați în gestionarea episodului recent de viscol și ninsoare

Videoconferința Comitetului Național pentru Situații de Urgență de aseară a pus în alertă autoritățile pe baza atenționării meteorologice de COD GALBEN, pentru nordul Moldovei. Astfel,
în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, au fost adoptate următoarele măsuri:
– Avertizarea populației din localitățile aflate în zonele vulnerabile sau expuse riscului, asigurarea viabilității căilor de comunicație rutieră din administrație, asigurarea furnizării continuității utilităților publice (energie electrică, apa și agent termic), luarea măsurilor de protecție a persoanelor și bunurilor.
– Responsabilizarea reprezentanților instituțiilor din componența C.J.S.U. Botoșani
– Operaționalizarea grupei operative a ISUJ Botoșani, în vederea monitorizării situațiilor de urgență și coordonării operaționale a subunităților de intervenție
– Monitorizarea și cunoașterea situației persoanelor care necesită tratament de specialitate
– Gruparea de sprijin, formată dintro Autofreza de Zăpadă Multifuncțională, încadrată cu 2 conducători auto, a început deplasarea în zona de competență a ISU Vrancea, în data de 05.02.2020 începând cu ora 16.00. Gruparea operativă a sosit la ISU Vrancea la ora 23.30
– În intervalul orar 18.00 – 24.00 s-a dispus restricționarea accesului autovehiculelor cu tonaj de peste 7,5 t pe DN 29 Botoșani- Suceava și DN 28B Botosani-Flămânzi.
În urma acestor măsuri, s-a stabilit ca administratorii drumurilor naționale si județene să acționeze cu următoarele forțe și utilajele:
– Secția Drumuri Naționale: 37 utilaje cu 65 efective
– Direcția Județeana de Drumuri și Poduri: 29 utilaje și 50 lucrători
În data de 05.02.2020, ora 14.00 a fost primit Raportul Operativ privind avariile produse la rețelele de distribuție a energiei electrice, fiind afectată parțial localitatea Vlădeni, cu 11 posturi de transformare nealimentate, defecțiunea fiind remediată până la ora 15.00.
Începând cu ora 21.00 s-au deplasat în teren pentru monitorizarea drumurilor din județ 3 echipaje de intervenție ce au fost insoțite de 6 subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.
În perioada vizată, la nivelui județului nu au fost localități izolate.
Se circulă în condiții de iarnă, nefiind necesară închiderea de drumuri naționale sau județene.
Prefectul județului Valentin Alexandru Colbu, s-a deplasat în județ pentru verificarea ducerii la îndeplinire a măsurilor dispuse în cadrul Consiliului Județean pentru Situații de Urgență.
Instituția Prefectului Botoșani, mulțumește mass-mediei locale pentru implicare și pentru sprijinul acordat în informarea cetățenilor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page