Important

INFRACTIONAL | Cetăţeni străini depistaţi de poliţiştii de frontieră botoşăneni – FOTO&VIDEO

Poliţiştii de frontieră botoşăneni, în cooperare cu structurile de frontieră din Ucraina, au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Dumbrăviţa, trei cetăţeni din Senegal şi Gambia, care au trecut ilegal frontiera din ţara vecină cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 07.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Ucraina, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Dumbrăviţa, județul Botoșani, au identificat şi reţinuți trei cetăţeni străini.

Având în vedere faptul că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor și nu își justificau prezența în zona de frontieră, acestea au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei bărbați, cetăţeni din Senegal şi Gambia, având vârste cuprinse între 26 şi 36 de ani. Bărbaţii au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii străini au fost preluați de autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor, conform legislaţiei pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page