Diverse

DIVERSE | Cele mai SIMPLE metode de a-ți îmbunătăți RADICAL relația cu tatăl tău – Rezultate GARANTATE!

Relația cu părinții poate deveni destul de dificilă odată ce nu mai ești un copil. La maturitate, apar conflicte mai ample și neînțelegeri, iar unele relații se pot deteriora atât de mult încât copiii ajung să evite total un dialog cu părintele lor. În mod deosebit, problemele cu tații tind să aibă un efect foarte negativ asupra oamenilor, de aici putând rezulta traume psihice. Acestea îi fac pe mulți să acționeze disfuncțional. Dacă legătura cu tatăl tău a avut de suferit, este recomandat să încerci să o repari cât mai repede. Nu trebuie să îți faci griji prea mari. Lucrurile pot fi mai simple decât crezi!

Trei metode simple de a-ți repara relația cu tatăl tău:

1. Pași mici spre discuții pașnice

Dacă relația cu părintele tău nu a fost una bună timp îndelungat, aceasta nu se va repara peste noapte. Este puțin probabil să poți merge la el, să îi propui să vă împăcați și totul să fie în regulă din acel moment. Uneori este nevoie să abordezi problema cu înțelepciune, delicatețe și răbdare. 

 

Un prim pas ar fi să îi faci pe părinți să înțeleagă că îți dorești să afli părerea lor înainte de a lua o decizie. Astfel, se vor simți utili, prețuiți și vor înțelege că nu i-ai respins total din viața ta. Spre exemplu, dacă trebuie să îți cumperi haine noi, du-i cu tine la cumpărături sau arată-le ce îți place. Și aici ar putea apăra păreri diferite. De exemplu, tu poți aprecia mai bine o cămașă cu un print încărcat, dar tatăl tău poate prefera cămășile albe pentru bărbați, modelele clasice, simple. Nu lăsa această diferență să îți strice calmul. Spune-i că îi apreciezi părerea și că te vei gândi la ea. 

2. Alege să fii tu cel care cedează

Uneori, tensiunile în relația cu tatăl pot rezulta din puncte de vedere diferite. Poate viziunea lui asupra unor aspecte din viață ți se pare învechită, îngustă sau limitată. Deși nu aveți aceleași păreri, puteți să aveți o relație bună. Secretul este acela de a înceta să încerci să îi schimbi tatălui tău modul de gândire. Acesta nu trebuie să gândească la fel ca tine, și nici tu la fel ca el. Evită subiectele care duc la certuri și fii dispus să cedezi atunci când discuția devine aprinsă. 

3. Găsește activități care nu vă constrâng să vorbiți

Dacă majoritatea conversațiilor cu părintele tău nu se sfârșesc bine, ar fi o idee mai bună să petreci timp cu el, în activități în care nu este necesar să vorbiți prea mult. În plus, după ce v-ați bucurat de o experiență care este pe placul amândurora, va fi mai ușor să purtați o discuție relaxată. 

 

De exemplu, puteți încerca să mergeți la film, să vă plimbați cu bicicleta pe un traseu cu un peisaj frumos sau să vă jucați ceva. Cum ar fi să îți scoți părintele la biliard, la bowling, sau să învățați împreună să jucați poker? 

 

De cele mai multe ori, tot ce trebuie să faci pentru a ajunge să te înțelegi foarte bine cu tatăl tău, este să dai dovadă de inițiativă. Fii tu cel de la care pornește împăcarea! Dacă gesturile tale vor fi sincere, vei fi surprins de rezultatele pe care le vei obține. 

 

Sursa foto: shutterstock.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page