EducatieImportant

LOCAL | Zeci de microbuze şcolare din judeţul Botoşani nu au ITP şi asigurare. Elevii nevoiţi să meargă pe jos sau cu ocazia

În judeţul Botoşani, în urma controlalelor efectuate de Poliţie s-a constatat că zeci de microbuze şcolare nu pot circula fiindcă au ITP-ul expirat sau nu deţin RCA valabil. Din această cauză, sute de elevi fie merg pe jos, fie scot bani din buzunare pentru a plăti la firmele private de transport.

Dacă pentru mulţi elevi începutul anului şcolar a însemnat un prilej de bucurie, de începere a unui nou ciclu sau pur şi simplu de revedere a colegilor, pentru mulţi şcolari de la ţară, şcoala înseamnă tot condiţii mizere, toalete în curte, lipsă de apă.  Ca acest tablou al bătăii de joc faţă de elevul din mediul rural să fie complet, multe microbuze şcolare date de stat pentru a-i transporta de acasă la unităţile de învăţământ şi înapoi nu pot circula. În urma controalelor efectuate de Poliţie s-a constatat că multe dintre acestea nu au nici măcar reviziiile periodice sau documentele minime pentru a circula pe un drum public. Pe scurt, peste 30 de microbuze şcolare din judeţul Botoşani nu au ITP sau RCA, adică nu pot circula legal.
Sursa: Adevarul
Citeste mai mult: adev.ro/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page