EducatieImportant

LOCAL | Cum au fost aruncaţi pe fereastră peste 150.000 de euro de la Banca Mondială. Şcoala reabilitată de două ori în 10 ani

Şcoala centrală din comuna Santa Mare, judeţul Botoşani, a fost reabilitată de două ori în ultimii 10 ani cu sume colosale cheltuite din bugetul de stat, dar şi de la Banca Mondială. Reabilitarea a început în 2008, dar constructorul a abandonat lucrările. Primăria a luat-o de la capăt şi a reconstruit practic şcoala, lucrările anterioare fiind de proastă calitate.

În comuna Santa Mare, judeţul Botoşani, o şcoală a fost reabilitată de două ori în ultimii 10 ani, fiind aruncaţi pe fereastră peste 150.000 de euro de la Banca Mondială. Mai mult, lucrările planificate, începute în anul 2008, nu au fost finalizate nici măcar astăzi, după ce s-au mai investit peste 300.000 de lei din fondurile Primăriei, pe lângă ceea ce s-a primit de la Banca Mondială. Edilul din comună spune că nici până în prezent nimeni nu a fost tras la răspundere pentru cheltuirea defectuoasă a acestor bani.   Şcoala de la capătul lumii şi o reabilitare în bătaie de joc   Comuna Santa Mare se află efectiv la capătul României. Din municipiul reşedinţă de judeţ şi până la comuna de pe malurile Prutului sunt peste 90 de kilometri. Şcoala din centrul comunei este cea mai încăpătoare, mai ales că satele din Santa Mare au spor demografic pozitiv. Mai precis, sunt trei corpuri de clădire care pot adăposti în jur de 200 de elevi. În anul 2007,această şcoală era însă o ruină. Elevii aproape nu mai puteau învăţa carte fiindcă ploua prin acoperiş, iar zidurile erau crăpate. De altfel, nici nu primea autorizaţie sanitară de funcţionare. Atunci, autorităţile locale au primit vestea că şcoala va fi reabilitată cu fonduri de la Banca Mondială, dar printr-un organism al Ministerului Educaţiei, şi nu prin intermediul Primăriei Santa Mare.

Sursa: Adevarul

Citeste mai mult: adev.ro/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page