Important

METEO | Cum va fi vremea în weekend

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade în nordul Moldovei şi 31 de grade în vestul Olteniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice pe arii relativ extinse în Oltenia, local în Muntenia, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură şi doar izolat în restul teritoriului.

Izolat cantităţile de apă vor putea depăşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificări îndeosebi în estul ţării şi la munte, cu viteze la rafală în general între 45 şi 55 km/h.

În capitală, valorile termice vor fi în scădere faţă de ieri, astfel încât vremea va deveni normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros şi vor fi intervale cu averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade.

Sâmbătă, vremea va continua să se răcească. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în nordul Moldovei și 29 de grade în Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara în regiunile estice, sudice și la munte, unde numai izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări îndeosebi la munte.

În capitală, vremea va continua să se răcească. 14-16 grade dimineaţa si 26-27 de grade la amiaza. Condițiile pentru ploi de scurtă durată vor fi reduse.

Duminică, vremea se va încălzi îndeosebi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 31 de grade, cu cele mai mari în vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și spre seară în regiunile estice, sud-estice și în zona Carpaților Orientali, dar numai cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări îndeosebi în zona montană și în nord-est.

În Bucureşti, vremea se va încălzi ușor. 13-15 grade dimineata si in jur de 29 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page