Sanatate

SANATATE | Ce te ajută dacă ai hipertensiune

Ai tensiunea ridicată? O poţi ţine sub control cu ajutorul plantelor. Iată care sunt cele mai eficiente remedii naturale în acest caz.

Usturoiul previne formarea cheagurilor

Un căţel de usturoi, consumat zilnic, normalizează tensiunea arterială, datorită alicinei, o substanţă care previne apariţia cheagurilor de sânge.

Dacă nu te împaci cu mirosul usturoiului, îl poţi consuma sub formă de pudră, preparat pe care îl găseşti în farmacii.

Talpa-gâştei are acţiune vasodilatatoare

Este o plantă cu acţiune vasodilatatoare, care scade tensiunea şi reglează ritmul cardiac. Tratamentul constă în două căni de infuzie pe zi (o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită) şi durează între o lună şi şase luni, în funcţie de starea bolnavului.

Spanacul tonifică muşchii inimii

Consumat zilnic, în stare congelată sau proaspătă, spanacul este un bun tonic pentru muşchii inimii şi scade tensiunea, datorită coenzimei Q10.

Studiile au arătat că suplimentele pe bază de coenzima Q10 (60 mg administrate de două ori pe zi) ajută la reglarea tensiunii.

Păducelul stabilizează tensiunea

Bogat în flavonoizi, păducelul normalizează bătăile inimii şi stabilizează tensiunea. Este indicată tinctura, în cură de trei luni. Se ia o lingură, la 100 ml de apă, de trei ori pe zi. Tinctura o găseşti la magazinele cu produse naturiste.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page