ImportantMeteo

METEO | Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni!

Prognoza meteo în intervalul 15-28 ianuarie 2018. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Astfel, meteorologii oferă minimile, maximele și fenomenele meteo din toare regiunile țării, în intervalul 15-28 ianuarie, mai ales acum când un aer polar traversează România.

MOLDOVA:
Vremea va fi rece la debutul intervalului, geroasă în noaptea de 15/16 ianuarie. Apoi valorile -în creștere semnificativă- vor caracteriza un regim termic peste cel specific perioadei; astfel între 17 și 22 ianuarie vor fi maxime de 2…6 grade și minime de -5…1 grad, mediat pe regiune. Va urma un interval scurt (23-24 ianuarie) de vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…2 grade și ale celor nocturne de -7…-3 grade, iar pentru ultimele zile estimările prognostice indică din nou o creștere a temperaturilor peste norma caracteristică.
În perioada 17-18 ianuarie precipitații mixte, în general slabe se vor semnala pe arii relativ extinse. Probabilitatea pentru precipitații va crește din nou în zilele de 21 și 22 ianuarie.

LA MUNTE:
Vremea rece, local geroasă se va menține la începutul intervalului. Apoi, deși vor fi variații de la o zi la alta, temperaturile se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu medii ale maximelor de -2…2 grade și ale minimelor de -7…-3 grade, valori mai mici fiind posibile în data de 18 ianuarie și în perioada 23-24 ianuarie.
În intervalul 16-18 ianuarie precipitațiile vor fi frecvente, moderate cantitativ; vor predomina ninsorile, dar trecător pot apărea și lapoviță sau ploi, la altitudini de sub 1400 m. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în perioada 21-23 ianuarie.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page