Important

LOCAL | Şedinţă Festivă de Consiliu Local pentru Eminescu – FOTO!

Consilierii locali s-au reunit astăzi în şedinţă extraordinară pentru a adopta proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani laureatului Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, pentru anul 2017.

La eveniment au participat toţi scriitorii nominalizaţi, membri ai juriului, scriitori şi poeţi din ţară şi din Republica Moldova, oameni de cultură, şefi de instituţii,  consilierii locali, parlamentarii, preşedintele Consiliului Judeţean Costică Macaleţi şi primarul Cătălin Flutur.

Poeţii nominalizaţi la Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” – Opera Omnia, pentru anul 2017 sunt Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Nora Iuga, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreuşi Liviu Ioan Stoiciu.

Ziua Culturii Naţionale a continuat cu depuneri de coronae şi rebe de flori la statuia poetului din faţa teatrului Mihai Eminescu şi cu un  Te Deum oficiat la Biserica Uspenia din Centrul Vechi, unde a fost botezat poetul nepereche.

Manifestările au continuat la Ipoteşti şi se vor încheia în această seară la Casa Tineretului cu Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page