Diverse

DIVERSE | Știi care este legătura dintre ghimbir și celulită?

Celulita nu mai este un subiect tabu iar remediile pentru a scăpa de ea sunt la mare căutare. În anumite cazuri ghimbirul chiar poate face minuni.

Când vine vorba despre frumusețea fizică, celulita este principala problemă, mai ales a femeilor. Cauzele apariției acesteia sunt multiple, la fel și remediile, astfel că astăzi îți prezentăm varianta pe bază de ghimbir.

Proprietățile sale medicinale sunt recunoscute la nivel mondial, având un conținut mărit de vitamine și minerale cât și de uleiuri esențiale ce oferă organismului uman proprietăți antiinflamatorii.

Ghimbirul, remediul naturist

Îl poți folosi la prepararea diverselor sortimente de mâncare, în limonadă, ceai, cafea, sucuri sau smoothie-uri.

Când vine vorba despre celulita și inesteticele cojii de portocală de la suprafața pielii, mai ales din zona coapselor, ghimbirul pare a fi de un real ajutor.

Datorită nutrimenților săi, gomajul făcut cu ghimbir va contribui într-o formă activă la îmbunătățirea circulației sangvine.

Având în vedere că la suprafața pielii se regăsesc foarte multe vase limfactice, gomajul sau periajul uscat la care se adaugă ghimbir va facilita eliminarea toxinelor și îmbunătățirea calității pielii.

Cum se prepară remediul din ghimbir?

Foarte simplu și rapid, ai nevoie de două linguri de ghimbir ras, 500 mililitri de suc proaspăt de ghimbir, coaja de la două portocale, un pahar de sare de mare cât mai grunjoasă și două lingurițe de ulei de cocos.

Amestecă toate aceste ingredient, fără uleiul de cocos, acesta se va folosi la final pentru hidratarea pielii.

Apoi cu ajutorul unui burete de corp aplică din soluția respectivă pe zonele cu probleme, masând ușor zonele.

După numai 10 minute vei observa cum pielea ta se încălzește și rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dacă faci parte din  categoria oamenilor cu piele foarte sensibilă, este suficient să apelezi o dată pe săptămână la acest tratament. Iar la final să aplici u ulei sau o cremă intens hidratantă pe bază de ulei de jojoba, de migdale dulci, mai ales după baie pentru a asigura elasticitatea pielii.

Când este contraindicat ghimbirul?

Trebuie să știi că în anumite cazuri consumul de ghimbir este contraindicat și anume : sarcină, temperatura corporală ridicată, prezența membranelor mucoaselor inflamate, sângerări locale sau răni profunde.

Atunci când urmezi un tratament medicamentos întreabă medicul curant dacă există posibilitatea ca un medicament să interacționeze cu ghimbirul.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page