Diverse

DIVERSE | Pericolele ascunse din bucătăria ta

Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că în propria ta bucătătie ar exista anumite instrumente ce îți pot leza starea de sănătate. Iată care sunt acestea.

Faptul că faci și menții igiena casei tale nu exclude posibilitatea unu pericol pentru sănătatea ta. Și asta din cauza faptului că anumite ustensile, pe cât par ele de inofensive, pe atât de periculoase pot deveni.

Cu siguranță și tu le ai în casă, însă acum ar trebui să ai mai mare grijă la manevrarea loc. Iată care sunt acestea:

Recipientele din plastic

Este știut faptul că materiale din plastic, fie ele instrumente pentru servit masa, castroane, pahare sau chiar alte ustensile nu sunt tocmai indicate pentru a fi folosite pe termen lung.

Și asta din cauza chimicalelor ce contribuie la flexibilitatea materialului plastic. Dacă nu poți renunța la ele, măcar încearcă să le folosești pe cât mai puțin posibil.

Ai mare grijă atunci când alegi recipientele în care vei găti mâncarea deoarece teflonul supraîncălzit emite gaze toxice, așa că cele mai sănătoase tigăi sunt până la urmă tot cele clasice, călite tradițional.

Atenție la igienizarea chiuvetei

Pericolul cel mai mare atunci când vine vorba despre chiuvetă se află ascuns în scurgerea sa. Deși tu cureți cu mare atenție suprafața în care depozitezi și apoi speli vasele, trebuie să știi că la nivelul scurgerii, resturile de mâncare pot să rămână o perioadă mai mare motiv pentru care se creează locul ideal de dezvoltare a bacteriilor.

Deci da, acesta este unul dintre cele mai murdare locuri din toată bucătăria ta.

Pe locul doi după chiuvetă se regăsesc bureții de spălat vase. Aici cresc foarte repede bacteriile și spălatul lor nu îndepărtează microbii și nici nu-i opresc din înmulțire.

Schimbă-i cât de des posibil sau ține-i în clor diluat și apoi clătește-i.

Nici prosoapele de bucătărie nu sunt tocmai indicate, mai ales că  atingându-le atât înainte cât și după ce ai gătit, și aici se pot dezvolta bacterii destul de multe și de repede. Renunță la ele în favoarea șervețelelor de unică folosință.

Obiectele ascuțite

Și aici bineînțeles ne referim la cuțite, tocătoare, care de regulă le păstrăm foarte bine ascuțite, deci rănirea ta ar putea apărea foarte ușor.

În ceea ce privește mașina de tocat ai grijă să nu împingi alimentele cu mână, cel mai indicat ar fi să folosești o ustensilă specială.

Odorizantele și gazul de la cuptor

De regulă, este preferat să aerisești bine încăperea și să eviți odorizantele de cameră, acestea maschează mirosul nedorit dar își crește și riscul de îmbolnăvire a plămânilor.

Și nu în ultimul rând gazul, acesta trebuie supravegheat cu mare precizie și atenție, pentru a te asigura că atât tu cât și cei dragi sunteți în siguranță și feriți de o eventuală intoxicație cu gaz.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page