Diverse

DIVERSE | Ciocolata, bună și pentru frumusețe

În afara gustului delicios, ciocolata are virtuţi extraordinare şi când vine vorba de îngrijirea pielii. Află ce minuni poate face pentru frumuseţe!

Ciocolata intră în componenţa multor produse cosmetice, iar în ultimii ani este şi bază de tratament în centrele de înfrumuseţare. Bogată în vitamine (A, B, C şi E), în minerale (magneziu, potasiu, fier) şi substanţe precum fosfolipidele, ciocolata neagră cu un conţinut cât mai mare de cacao poate face minuni pentru piele.

Untul de cacao din ciocolată are putere hidratantă şi stimulează fibroblastele, celulele responsabile de fabricarea fibrelor de elastină şi a colagenului, care dau fermitate pielii. Polifenolii din cacaco au acţiune antioxidantă, prevenind semnele îmbătrânirii, de aceea, ciocolata neagră se poate folosi în măştile antirid.

Uşor de preparat acasă, măştile cu ciocolată reduc ridurile, au acţiune nutritivă şi hidratantă şi catifelează pielea. Vergeturile şi cicatricile sunt alte probleme care pot fi prevenite cu ajutorul măştilor care au în componenţă ciocolata, graţie acidului linoleic din untul de cacao.

Din ciocolată poţi face o mască hidratantă şi relaxantă pentru corp. Ai nevoie de o ciocolată neagră şi de 3 linguri cu miere. Topeşte ciocolata la cuptorul cu microunde (sau într-un bol pus deasupra unui vas cu apă fierbinte) şi amestecă pasta obţinută cu mierea. În timp ce aştepţi să se răcească, exfoliază-ţi pielea corpului. Astfel, după îndepărtarea celulelor moarte, ingredientele din ciocolată vor pătrunde mai bine în piele. Cu o pensulă curată, aplică masca pe piele şi lasă 15 minute să acţioneze, apoi îndepărtează masca la duş.

Curăţare în profunzime

Pentru un ten mai curat şi mai „proaspăt”, poţi face o mască pe bază de ciocolată, pe care o poţi aplica săptămânal. Ai nevoie de 8 pătrăţele de ciocolată neagră (de preferat, cu 80% cacao) şi de 1 lingură cu ulei de migdale dulci (sau o lingură cu ulei de măsline). Se topeşte ciocolata pe o baie de aburi până se formează o pastă, după care se adaugă uleiul de migdale dulci. După ce se răceşte, amestecul obţinut se aplică pe faţă şi se lasă 15 minute, după care se clăteşte.

Pentru un plus de tonifiere

Ai nevoie de 6 pătrăţele de ciocolată neagră (cu 80% cacao), 3 linguriţe de ulei esenţial de portocale şi de o linguriţă de unt. Ciocolata se dizolvă pe o baie de aburi după care se adaugă celelalte ingrediente şi se aplică pe faţă când compoziţia este călduţă (nu fierbinte). Masca se poate aplica săptămânal.

O piele mai catifelată

Topeşte o ciocolată amăruie şi amestecă pasta cu o ceaşcă de lapte şi cu o lingură de zahăr brun. Lasă amestescul pe faţă 30 de minute, după care clăteşti cu apă călduţă. Masca se poate păstra şi la frigider, însă nu mai mult de cinci zile.

Mască nutritivă

Tenul tău va fi mai „hrănit” dacă îl vei răsfăţa cu o mască pentru prepararea căreia ai nevoie de 8 pătrăţele de ciocolată amăruie, o lingură de iaurt şi una de miere. Topeşte ciocolata, după care o amesteci cu iaurt şi cu miere. Lasă pe faţă masca 20 de minute, după care clăteşti. Această mască ajută în plus şi la îndepărtarea celulelor moarte.

Împachetări la tine acasă

În centrele de înfrumuseţare, împachetările cu ciocolată sunt la mare căutare. Te poţi bucura de efectele acestui tratament şi acasă la tine! Topeşte 2 ciocolate şi când pasta este călduţă, aplic-o pe piele (abdomen, coapse) cu o pensulă. Împachetează zonele acoperite cu ciocolată cu o folie de plastic şi lasă să acţioneze un sfert de oră. Prin încălzirea zonelor împachetate se  accelerează circulaţia sangvină, se combate celulita, creşte fermitatea şi se îndepărtează celulele moarte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page