Sanatate

SANATATE | Ceaiuri care nu se beau seara

Îți place ceaiul, însă ai observat că dacă bei seara anumite tipuri de ceaiuri nu ai un somn liniștit și devii mai agitat? Ei bine, acest lucru se întâmplă din cauza conținutului ridicat de cofeină. Iată mai multe ceaiuri care nu se beau seara!

Ceaiuri care nu se beau seara: ceaiul verde

Știai că o cană de ceai verde conţine 40 de mg de cofeină? Asta înseamnă că, dacă bei mai mult de două căni pe zi, și mai ales seara, poţi avea parte de surprize neplăcute. Insomnia, tremuratul mâinilor sau stările de nervozitate excesivă pot fi rezulatul numărului pierdut de căni de ceai verde pe care le-ai băut.

Tot din cauza cofeinei pe care o conţine, ceaiul verde poate agrava simptomele sindromului premenstrual. Iar dacă suferi de hipertensiune arterială, ulcer sau gastrită, este bine să-l tai de pe lista preferinţelor tale.

Ceaiuri care nu se beau seara: ceaiuri diuretice

Seara, înainte cu câteva ore de a merge la culcare, sunt de evitat ceaiurile care au proprietăți diuretice. Pentru că stimulează diureza, ai putea fi nevoit să mergi de mai multe ori la toaletă pe timpul nopții, ceea ce ți-ar perturba somnul.

Printre plantele care au proprietăți diuretice se numără coada-șoricelului, cozile de cireșe, merișorul, dar și mătasea de porumb. Așadar, ai grijă să nu bei ceaiuri din aceste plante seara. Poși bea astfel de ceaiuri dacă ai afecțiuni renale sau dacă te confrunți cu infecții urinare.

Ceaiuri care nu se beau seara: ceaiul negru

Un alt ceai care nu este indicat seara este cel negru,  din cauza conținutului ridicat de cofeină. Băut înainte de culcare, ar putea să îți dea o stare de agitație și de neliniște. De aceea, este mult mai potrivit pentru prima parte a zilei. O ceașcă de ceai neagru conține în jur de 60 de miligrame de cofeină.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page