Diverse

DIVERSE | Cum tratezi degerăturile

Degerăturile sunt inflamații dureroase roșu-închis care provoacă mâncărime și afectează pielea degetelor de la mâini și de la picioare, dar și urechile, obrajii și nasul. Dacă degerăturile sunt grave, pot apărea ulcerații.

Aceste excrescențe ale pielii, cu mâncărimi și inflamații, apar cel mai adesea pe partea inferioară a degetelor sau pe vârful degetelor de la picioare.
Uneori se ivesc pe urechi, exteriorul coapselor și pe alte părți ale corpului expuse la frig sau presiune.
Cauza este restricția circulației rezervei de sânge prin capilare, fapt care conduce la lipsa de oxigen și nutrienți, atragând după sine distrugerea celulelor. Profilaxia este singura soluție.
 
Îmbracă-te gros
Degerăturile pot fi evitate îmbrăcându-te gros în timpul iernii. Odată ce s-a dezvoltat, poate fi nevoie de mai multe săptămâni până la vindecare.
Circulația proastă poate fi îmbunătățită cu ajutorul ceaiurilor care conțin ghimbir, scorțișoară sau angelică.
Fierbe o lingură de plantă uscată în două căni de apă timp de 10 minute. Adaugă un vârf de piper înainte de a bea. Mâncărimile locale pot fi ușurate cu arnică, cremă de gălbenele sau aloe vera.
 
Mărește aportul de vitamine
Este important să mărești aportul de vitamina E consumând avocado, alune și semințe. Pentru vitamina C consumă citrice, coacăze negre, cireșe și afine.
Alcoolul poate contribui la degajarea capilarelor. Cantitățile mai mari au efectul opus, înrăutățind degerăturile. Cofeina sub orice formă, dar și nicotina reduc cantitatea de sânge.
Levănțica și mușcata trandafirie au un efect de încălzire, de relaxare, îmbunătățesc circulația și au un ușor efect analgezic. Freacă aceste uleiuri pe degerături, amestecate fie cu un ulei care să se absoarbă ușor în piele, fie cu o loțiune.
Pe termen lung, încearcă să îmbunătățești circulația prin masarea picioarelor sau prin utilizarea uleiurilor în baie. Poți să folosești rozmarinul, iarba lămâioasă sau sovârful.
 
Atenție!
Persoanele care suferă de hipertensiune ar trebui să evite uleiul de rozmarin.

Găsești sfaturi despre cum să ai pilea catifelată iarna  AICI

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page