Important

NATIONAL | Legea pensiilor va fi modificată prin OUG în prima zi din 2018

Legea pensiilor va suferi numeroase modificări în prima zi a lunii ianuarie 2018, conform unui act normativ apărut recent în Monitorul Oficial și care va intra în vigoare la acea dată. Printre altele, vor fi introduse unele reguli referitoare la cumulul pensiilor și va dispărea obligația angajatorilor de a acorda salariaților ajutorul de deces.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 103/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul asigurărilor sociale a apărut miercuri în Monitorul Oficial și se va aplica de la data de 1 ianuarie 2018. O parte semnificativă dintre modificările incluse în document fac referire la Legea pensiilor.

Printre schimbările notabile care vor apărea în prima zi a anului viitor se numără anumite reguli referitoare la cumulul pensiilor, cea mai importantă fiind interdicția de a cumula pensia din sistemul public cu pensia de serviciu. Totodată, din moment ce angajatorii nu vor mai datora, în mod normal, contribuția la pensii, aceștia nu vor mai trebui să acorde, de la 1 ianuarie 2018, ajutorul de deces în cazul morții unui salariat sau a unui membru de familie al acestuia.

În rest, modificările care se vor opera la Legea pensiilor nu fac altceva decât să adapteze prevederile acestui act normativ la transferul contribuției de pensii în totalitate în sarcina salariaților. De asemenea, vor fi eliminate toate referirile la pensiile militarilor, din moment ce aceștia au din nou o lege specială pentru pensiile lor.

Sursa: avocatnet.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page