Important

LOCAL | „Carnavalul Zăpezii” – Concert tradițional al Clubului Copiilor din Dorohoi – FOTO

Concertul tradiţional de sărbători „Carnavalul Zăpezii”, ediţia a XIX-a, organizat de Clubul Copiilor, la Sala Teatrului Dorohoi, s-a încheiat după două seri de spectacol, la care au participat aproximativ 300 de elevi ai unității.

Luni, 18 decembrie 2017, au participat elevi de la cercurile:

            – ”Muzică folk – Muzică ușoară”: Grupurile vocale: “Junior”, “Voces”, “Unison”, ”Cuibul de fo(l)k” și  soliști de muzică ușoară, instruiți de prof. Paul-Ciprian Mihai;

            – ”Dansuri moderne”: Formaţia de dans modern “Sunshine”, instructor: prof. Constantin Dicu;

            – ”Cultură și civilizație engleză”: Trupa ”All4One”, instructor: prof. Anca-Ioana Crețu.

 Marți, 19 decembrie 2017, spectacolul a fost susținut de elevi înscriși la cercurile:

  • ”Educație civică”: Trupa de teatru “Amicii”, coordonator: prof. Irina-Maria Miron;
  • ”Orchestră populară”: Orchestra ”Mugurelul” coordonată de prof. Marcel Dupu;
  • ”Dansuri populare”: Formațiile de dansuri populare “Firicelul”, “Alunelul” și “Brâulețul”, instructor: prof. Constantin Dicu;
  • Invitați în spectacol: Grupul de datini și obiceiuri “Stejărelul” de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi – instructor: prof. Leonid Enea.

            Cu acest prilej, s-au organizat:

            – Expoziţia de pictură “Decembrie în sărbătoare” – coordonator: prof. Iuliana Mândrescu;

            – Expoziția de fotografie “Clubul Copiilor Dorohoi – 60 de ani” – coordonator: prof. Mihaela-Laura Bolohan.

 Clubul Copiilor Dorohoi organizează ”Carnavalul Zăpezii” de 19 ani, în luna decembrie, ca activitate educativă de finalizare, cu elevi care au dobândit competențe in domeniul cultural-artistic. Evenimentul este organizat sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, împreună cu partenerii: Primăria Municipiului Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi, Grădinița cu Program Prelungit „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi, Școala Gimnazială ”Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Școala Profesională Specială ”Ion Pillat” Dorohoi, Consiliul Reprezentativ al Părinților de la Clubul Copiilor Dorohoi.

Elevii participanți au primit colaci și mere, conform tradiției, cât și daruri oferite de domnul primar, ing. Dorin Alexandrescu, prezent la eveniment. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost reprezentat de doamna inspector școlar general adjunct, prof. Paula Gavriluță.

Spre deliciul spectatorilor si al copiilor participanti, si-a facut aparitia si Mos Craciun, un personaj drag tuturor categoriilor de varsta.

Sponsori: primarul municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu; ing. Constantin Puiu de la Pepiniera “Grădina Verde”; Fam. Dorina și Nicu Vasilică, Asociatia “Mugurelul” Dorohoi.

Carnavalul Zapezii”este un spectacol de divertisment care reprezinta un prilej de evaluare a nivelului competentelor dobandite de catre elevii nostri, dar si pentru noi, cadrele didactice care ne desfasuram activitatea la Clubul Copiilor Dorohoi. Sper ca cei aproximativ 600 de spectatori prezenti in cele doua seri de spectacol au simtit mirajul sarbatorilor de iarna si au vibrat la unison cu emotiile copiilor de pe scena. Ma bucur ca printre spectatori a fost si dl Toader Lulciuc, pensionar, fost director al Casei de Copii Scolari Nr. 2 Dorohoi, cel care in urma cu peste 33 de ani mi-a incredintat misiunea de a pune bazele orchestrei “Mugurelul”(Marcel Dupu)

           

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page