Important

LOCAL | Botoșănean medaliat la Laval. Primarul Cătălin Flutur a primit de asemenea insigna de aur și drapelul orașului Laval

Printr-un mail primit ieri, concitadiul nostru Vania Atudorei, ne-a anunțat cu emoție că în ziua de 15 decembrie, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Primăriei din Laval – orașul canadian înfrățit cu Botoșaniul, a primit Medalia de Argint pentru Benevolat a MS Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei și insigna de Aur a Orasului Laval.

În cadrul aceleiași ceremonii, primarul Marc Demers a oferit d-lui Cătălin Flutur insigna de aur și drapelul orașului Laval.

Redăm în continuare conținutul comunicatului:

“Buna seara din Canada

Iata citeva imagini de la ceremonia festiva a semnarii in Cartea de Aur a orasului Laval si a acordarii insignei de Aur a Orasului Laval si a Medaliei de Argint pentru Benevolat a MS Regina Elisabeta a II-a a Angliei si a Canadei , in numele Guvernatorului General al Canadei, de catre Primarul orasului Laval D-l Marc Demers si a vice-Primarului D-l David de Cotis, simbata 15 decembrie 2017, cu ocazia aniversarii a 10 ani de infratire dintre orasele Laval si Botosani.

D-l Primar Marc Demers si-a exprimat dorinta de a merge in Romania la Botosani in 2018 anul centenarului fondarii Marii Romanii si de a intreprinde relatii de schimburi economice, culturale, sportive, si de elevi si studenti ,

Cu aceasta ocazie D-l Primar Marc Demers reales ca Primar al orasului Laval in noiembrie 2017 pentru inca un mandat de 4 ani a oferit prin d-l Vania Atudorei, D-lui Primar Catalin Mugurel Flutur insigna de aur a orasululi Laval si drapelul orasului Laval, oras care cu cei 430 000 de locuitori ai sai este al treilea mare oras din Canada franceza si al 13-les oras din Canada .

D-l Primar a subliniat faptul ca Vania Atudorei este primul roman care este distins cu aceasta medalie dar si primul cetatean din orasul Laval. Medalia a fost creata in martie 2016 si i-a fost decernata lui Vania Atudorei chiar de la aparitia ei in martie 2016 dar ceremonia decernarii ei a avut loc acum in decembrie, luna in care se sarbatoreste si Ziua Nationala a Romaniei , dar si ziua de nastere a lui Vania Atudore”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page