ImportantMeteo

METEO | Cum va fi vremea de Crăciun!

Deja la munte zapada s-a asternut in strat gros, iar meteorologii anunta frig si ninsori in zilele urmatoare. La Sinaia, unde au vrut sa ajunga foarte multi turisti cu masinile, drumul spre cota 1400 a devenit impracticabil si a fost inchis. Asta in timp ce in Poiana Brasov a inceput sezonul de schi. La deal si in zonele joase, va fi lapovita si va sufla vantul. Exista chiar o informare meteorologica in vigoare pana luni dupa-amiaza.

Zapada asternuta peste gheata care acoperea deja soseaua spre cota 1400 a fortat autoritatile sa opreasca circulatia pana cand drumarii au imprastiat sare si nisip.

Cei care si-au lasat masinile in parcare, au urcat cu telecabina sau telegondola.

Meteorologii au prelungit informarea meteo de ninsori si intensificari ale vantului, pentru toata tara, pana luni la ora 15:00. Va ninge in Carpatii Meridionali si de Curbura, dar si in estul Transilvaniei si in centrul si sudul Moldovei.

In restul tarii, lapovita va fi destul de sacaitoare, mai ales ca va sufla si vantul cu 45-50 km/h, ba chiar putin mai tare pe litoral.

Luni noapte, termometrele vor indica sub zero grade in toata tara. Asta nu pare insa sa-i intristeze pe cei care abia asteptau sa schieze. In Poiana Brasov, au fost in jur de 10 grade sambata, insa duminicp peisajul s-a schimbat radical.

Turist: “E jumatatea lui decembrie, ar fi fost cazul mai de mult sa ninga. Decat sa avem 17 grade sau 12 grade, mai bine sa ninga, sa ne bucuram si noi de zapada.”

Administratorii zonelor schiabile spun ca de acum pot sa intre in linie dreapta cu amenajarea partiilor.

Saptamana viitoare, vremea va ramane rece si vor exista si episoade de ninsoare. Potrivit prognozelor, avem toate sansele sa petrecem anul acesta un Craciun alb, pentru ca va ninge in Ajun in toata tara.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page