ImportantLocal

LOCAL | Lacrimi amare! Studenta din Darabani, care a suferit leziuni severe în urma unui accident rutier, a pierdut lupta cu viața!

Aseara, Cerasela Tatarciuc, studenta la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) “Gr.T. Popa” din Iasi, a decedat. Medicii de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iasi au facut absolut tot ce se putea pentru a o salva, dar eforturile au fost zadarnice. Aseara, tanara a facut o complicatie si la scurt timp a intrat in stop cardio-respirator. Zeci de minute medicii au resuscitat-o pe Cerasela, dar inima tinerei a refuzat sa reporneasca. Medicii au fost obligati sa declare decesul.

Cerasela Tatarciuc a fost transportata pe 11 decembrie 2017, la unitatea medicala mentionata, dupa ce a suferit leziuni severe in urma unui accident rutier care a avut loc in apropierea Universitatii de Medicina.

Doua autoturisme au intrat in coliziune, o Dacia Logan echipata taxi si o Skoda. Soferul de pe taxi venea dinspre Piata Eminescu, iar pe bulevardul Independentei a incercat sa efectueze o manevra de viraj la stanga catre UMF, moment in care Volkswagenul i-a taiat calea. Cel din urma a ajuns pe trotuar unde a acrosat un pieton, Cerasela Tatarciuc.Tanara a fost prinsa intre autoturism si zid.

Aceasta a fost transportata de urgenta la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iasi, unde medicii au diagnosticat-o cu fractura de bazin, fractura de gamba stanga si trauma abdominala severa. Fata a fost internata in Clinica de Anestezie si Terapie Intensivasi a necesitat transfuzii semnificative de sange pentru ca a pierdut mult lichid sangvin in urma traumelor. Iesenii au fost foarte receptivi la apelul medicilor si zeci de oameni au mers sa doneze sange la Centrul de Tranfuzie Sanguina din Iasi.

“Starea pacientei s-a mentinut grava de la internare. La spital a ajuns cu multiple traumatisme. Riscul de aparitie a complicatiilor a fost prezent in permanenta. Astazi (ieri-n.r.) a aparut o complicatie si pacienta a facut stop cardio-respirator. Din pacate, pacienta nu a raspuns manevrelor de resuscitare”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU -SMURD de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iasi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page