Sanatate

SANATATE | Cum să folosești uleiul de măsline în îngrijirea corpului

Unul dintre beneficiile uleiului de măsline cu siguranţă îl ştii deja: îţi face pielea frumoasă. Datorită efectelor sale de excepție, uleiul de măsline este nelipsit în tratamentele cosmetice pentru păr și ten.

Uleiul de măsline extravirgin conține substanțe valoroase care încetinesc procesul de îmbătrânire, dezinflamează, hidratează și regenerează. Iată cum îl poți folosi!

Ulei de măsline pentru piele

Piele uscată, îmbă­trâ­nită, ridată – seara, după duş, ma­sează cu o cantitate mică de ulei pie­lea corpului, mai ales braţele şi pi­cioarele, până este absorbit, apoi şter­ge surplusul printr-o tamponare ușoară cu ajutorul unui şerveţel sau prosop moale

Ten obosit, ridat, uscat – masează zil­nic, câteva minute, faţa proaspăt spălată cu ulei de măsline, timp de 2-3 săptă­mâni. Apoi trata­men­tul se face pentru întreţinere, o dată sau de 2 ori pe săptă­mână.

Buze cră­pate și uscate – unge bu­zele, dimineaţa şi seara, cu puţin ulei de măsline.

Mâini cu pie­­le aspră și călcâie crăpate – sea­ra, înainte de culcare, masează mâinile sau căl­câiele cu ulei de măsline, timp de câte­va minute, şi tamponează apoi cu un şer­veţel.

Ulei de măsline pentru unghii

Unghii casante și fragile – ma­sează în fiecare seară unghiile cu ulei de măsline, apoi tamponează cu un şerveţel. De asemenea, de două ori pe săptă­mâ­nă, înmoaie unghiile timp de 20-30 de minute într-un păhărel cu ulei încălzit la aburi. În scurt timp, ele îşi vor recă­păta sănătatea.

Ulei de măsline pentru păr

Părul deteriorat, uscat sau cu vârfurile despicate se reface dacă aplici o dată pe săptămână următorul tratament: întinde de la jumătatea firelor de păr către vârfuri o cantitate mică de ulei de măsline. Se poate adău­ga şi un gălbenuş, care se amestecă bine cu ule­iul. Înfășoară părul într-o folie de plastic, apoi cu un prosop înmuiat în apă fierbinte (bine stors) și stai așa timp de o oră. Clătește cu apă călduță și spală părul ca de obicei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page