Important

LOCAL | O firmă din Botoşani a pierdut peste 500.000 de euro din cauza întreruperii apei!

Întreruperea apei în Botoşani nu a afectat doar populaţia ci şi companiile din judeș.

Rolana Tex care şi-a suspendat de ieri activitatea din cauza lipsei apei,  iar angajaţi vor reveni luni la muncă.
Agnes Holca, managerul Rolana Tex, susţine că pierderile sunt de 180.000 de euro pe zi la care se adaugă o serie de alte cheltuieli şi inclusiv unele despăgubiri care vor fi solicitate de către parteneri prin societatea de asigurări.

“Nova Apaserv are monopol, ar trebui să fie o relaţie contractuală cu obligaţii şi drepturi de ambele părţi. Rolana Tex va avea următoarele pierderi până duminică: 22.000 de euro salariile efective ale muncitorilor, la care se adaugă cei 30% cheltuiala fabricii, 180.000 de euro pe zi contravaloarea producţiei pe care nu o facem. Se mai pot adăuga eventualele nemulţumiri ale clienţilor pentru că întârziem nişte livrări. Poate fi afectată calitatea produsului din cauza faptului că debitul a fost din ce în ce mai mic. A fost un moment în care nu am reuşit să asigurăm clima necesară funcţionării optime în fabrică. Cei de la Nova Apaserv ar trebui să-şi asume aceste fapte şi nu doar cu comunicate de presă bâlbâite”, a precizat Agnes Holca.

Managerul companiei Rolana Tex îi acuză pe cei de la Nova Apaserv că nu au anunţat din timp această întrerupere a apei pentru a-şi putea face rezerve.

“Aveam posibilitatea să-mi fac rezerve de apă dacă aş fi ştiut cu patru ore înainte. Atât îmi trebuia”, a adăugat managerul Rolana Tex.

Agnes Holca a precizat că va avea o discuţie cu reprezentanţii firmei de asigurări cu care colaborează în vederea recuperării prejudiciului.

“Am să mă îndrept împotriva lor, pe baza contractului pe care îl am. Aşa cum am obligaţii faţă de Nova Apaserv, am şi drepturi. Am firma de asigurări care o să intervină. Este posibil să plătesc despăgubiri pentru că nu am livrat la timp, este posibil să plătesc daune dacă am o problemă de calitate a producţiei de ieri”, a mai spus Agnes Holca

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page