ImportantLocal

LOCAL | Pompierii atrag atenția asupra cazurilor de intoxicaţie cu monoxid de carbon, acumulat în spaţiile închise, pe timpul fermentării mustului

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon, acumulat în spaţiile închise, pe timpul fermentării mustului, vă recomandăm:

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;

– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;

– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;

– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi.

Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenţa acestuia este prin aprinderea unei lumânări, În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;

– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace; neurologice.

– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

Recomandări medicale în cazul unei persoane intoxicate cu monoxid de carbon:

– scoaterea celui intoxicat din atmosfera cu monoxid de carbon şi aplicarea respiraţiei artificiale sau oxigenoterapiei; – aşezarea bolnavului în poziţia laterală, de siguranţă;

– combaterea hipertermiei, edemului şi colapsului cardiovascular;

– administrarea de tonice cardiace;

– repaus absolut;

– anunţarea medicului în toate situaţiile.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page