Diverse

DIVERSE | Aceste simptome îți arată că ești extrem de stresat!

Stresul nu te poate afecta doar la nivel mintal, consecințele unui trai agitat și într-un mediu stresant îți poate pune amprenta și asupra planului fizic.

Deși nu i se acordă atenția cuvenită stresului și efectelor sale nocive mai ales asupra fizicului, există anumite simptome de care ar trebui să ții cont și la semnalarea lor să iei măsuri de precauție.

Cu cât ești mai agitat și nu ai un program alimentar sănătos, sari peste orele de odihnă nefăcând nici mișcare cu atât mai mare este riscul să te confrunți cu simptomele de mai jos:

Durerile în piept

Corpul uman este plin de neurotransmițători care atunci când te confrunți cu o situație stresantă sau primești o veste proastă, transmit semnale către sistemul nervos și astfel apare senzația de durere în piept manifestată sub forma unei apăsări.

În plus dacă te simți slăbit  sau anemic, acesta este semnalul cel mai bun că hormonul cunoscut sub numele de cortizol care este eliberat în sânge de către creier se face treptat cu pauze ca în momentele când faci un efort intens și astfel te vei simți mai epuizat decât de obicei.

Crampe abdominale dese

Des întâlnite în perioada ciclului menstrual, înafara acestei perioade neplăcutele crampe pot fi un simptom clar că ai de a face cu o situație stresantă ce ți-a dat metabolismul peste cap.

Stresul va determina o producție mult mai mare de hormoni în organism și mai ales la nivelul aparatului digestiv, și în felul acesta vor apărea crampele ca răspuns al organismului tău că ceva nu funcționează corespunzător.

Nu sări niciodată peste mese și încearcă să mănânci cât mai sănătos posibil pentru a-i furniza toți nutrimenții benefici corpului tău.

Probleme la nivelul pielii

Pielea, cel mai mare organ din corpul uman este adesea afectată de stres, putând dezvolta astfel o afecțiune autoimună mult mai ușor sunt de părere specialiștii.

Unul dintre cele mai bune exemple este psoriazisul, ce apare atunci când sistemul imunitar începe să transmită semnale eronate celulelor iar acestea încep și se dezvoltă cu o rapiditate sporită.

De asemenea pot apărea probleme cu acneea, pielea uscată, crăpată sau diverse alergii care nu trec așa ușor.

Și părul tău poate avea de suferit, astfel că te poți confrunta cu stoparea procesului de creștere a părului sau chiar cu calviție.

Poți să apelezi la șampoane nutritive, suplimente alimentare, dietă echilibrată și nu uita de orele de somn care sunt atât de importante pentru regenerarea la nivel celular mai ales.

În cazul în care vezi că aceste simptome nu se ameliorează în maxim 3 săptămâni apelează la un specialist psiholog pentru a putea scăpa de aceste simptome neplăcute și ține cont de faptul că sănătatea este cea mai de preț calitate a ta și trebuie să ai grijă de ea.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page