Diverse

DIVERSE | Cele mai bune soluții pentru palpitații

 Îți bate inima ca și cum ar vrea să-ți sară din piept? Nu este cazul să te sperii de aceste bătăi neregulate, numite palpitații, dar nici să le tratezi cu indiferență. 

Palpitațiile sunt reprezentate prin percepția conștientă a bătăilor inimii. Pot fi resimțite ca lovituri ușoare în piept și accelerări sau încetiniri neașteptate ale ritmului cardiac. Anxietatea, stresul, nivelul scăzut de zahăr din sânge, consumul de alcool, nicotina şi cofeina ar putea fi unele dintre motivele pentru care inima îţi bate cu putere sau își rărește bătăile. Palpițatiile intense pot fi însoțite de dureri în zona pieptului, amețeli, o presiune puternică în zona cefei și brațelor. În aceste cazuri, vizitele la medic sunt obligatorii.

Talpa-gâștei stabilizează ritmul cardiac

Plantei i se mai spune și „doctorul cardiacilor“. Principiile sale active stabilizează ritmul cardiac, previn apariția extrasistolelor și întăresc inima.
Preparatele din talpa-gâştei se folosesc intern, sub formă de infuzie şi de tinctură. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată, la o cană de apă fierbinte. Ceaiul se bea după 10 minute de infuzare. Doza zilnică este de 3 căni de ceai, îndulcit cu miere.

Odoleanul, sedativ natural

Odoleanul, numit și valeriană, are acțiune calmantă asupra întregului sistem nervos. Rădăcina de valeriană se recoltează toamna și se poate administra sub formă de ceai, tinctură ori pulbere. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de rădăcină mărunțită la o cană de apă clocotită. Se bea treptat, în cursul unei zile, cu înghițituri mici. Unii preferă tinctura de valeriană, care se prepară din 20 g de rădăcină de valeriană măcinată în râșnița de cafea. Se toarnă peste pulbere 100 g de alcool de 70 de grade și se lasă la macerat, o săptămână, perioadă în care vasul se agită de câteva ori pe zi. Lichidul rezultat se strecoară și se păstrează la rece, în sticle mici, de culoare închisă. Din această tinctură se iau de 2-3 ori pe zi câte 15-20 picături.

Atenție!

Preparatele cu valeriană sunt contraindicate copiilor sub 18 ani, hipotensivilor şi persoanelor care urmează un tratament cu sedative şi tranchilizante.

Melasa neagră, sursă de minerale

Melasa neagră este un produs dens, vâscos, de culoarea caramelului, obținut în urma prelucrării sfeclei sau trestiei de zahăr. Conține minerale esențiale – calciu, magneziu, potasiu, cupru, fier, fosfor, sodiu –, a căror lipsă în organism poate produce palpitații. Se dizolvă o linguriță de melasă neagră – disponibilă în magazinele cu profil naturist – într-un pahar cu apă și se bea în fiecare zi.

Unguraşul reglează bătăile inimii

Extractele de unguraș au efect benefic în tulburările de ritm cardiac, având capacitatea de a regla bătăile inimii. Infuzia din unguraș se bea când apar primele simptome ale palpitațiilor, precum ameţelile sau înţepăturile în zona inimii. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă fierbinte. Zilnic, sunt indicate câte trei căni de infuzie, iar ultima se bea seara, înainte de culcare. De asemenea, foarte eficientă în aritmii este tinctura de unguraş. Se ia câte o linguriţă, în amestec cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Preparatele din unguraş tratează şi afecţiunile căilor respiratorii.

Florile de tei, rol calmant

Infuzia din flori de tei, băută seara, cu o jumătate de oră înainte de culcare, are efecte liniștitoare. Pentru prepararea ceaiului, e nevoie de o lingură de flori de tei uscate la o cană de de apă clocotită. Se lasă 5-10 minute la infuzat. Se bea 1-2 căni de ceai pe zi, îndulcit cu miere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page