Diverse

DIVERSE | Cum să scapi de durerea de măsea

Soluția cu apă și sare, ceaiul de mentă, tehnica presiunii sau cea a înghețării sunt doar câteva dintre remediile simple pe care le putem aplica înainte de a ajunge la dentist.

Pastă cu ghimbir și ardei roșu iute

Ghimbirul și capsaicina conținută de ardeiul roșu iute reduc durerea. Pasta cu ghimbir și ardei se pregătește amestecând cantități egale din cele două ingrediente. La acestea se adaugă apă, astfel încât să se formeze o pastă.

Se înmoaie o bilă de bumbac în pastă, până când absoarbe suficientă compoziție. Apoi, se așază bila pe măsea sau dinte, fără să se atingă gingiile sau limba. Se ține bila pe zona afectată până când trece durerea.

Clătire cu soluție din apă și sare

Clătirile cu soluție din apă și sare, timp de 30 de secunde, curăță impuritățile iritante, ajută la secreția lichidului din inflamație, pe care, astfel, o reduce.

Soluția se pregătește cu 200 ml de apă în care se dizolvă o linguriță cu sare și se pune la fiert.

Tinctură de smirnă

Smirna distruge bacteriile și reduce inflamația. Tinctura se pregătește cu o linguriță cu pudră de smirnă, dizolvată în aproximativ 400 ml de apă, aproximativ 30 de minute. Apoi, se strecoară și se lasă lichidul la răcit. Se fac clătiri cu o linguriță de tinctură în aproximativ 100 ml de apă, de șase ori pe zi.

Gumă de mestecat

Pentru dinții rupți sau măselele găurite, acoperirea cu gumă mestecată este o soluție eficientă pentru reducerea disconfortului. Însă, această soluție trebuie adoptată pentru o foarte scurtă perioadă de timp, eventual, doar pe durata drumului către dentist.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page