Diverse

DIVERSE | Beneficiile ouălor asupra sănătății

Ouăle conțin calciu, sunt hrănitoare și contribuie la menținerea sănătății organismului într-o mulțime de feluri. Nutriționiștii ne recomandă să consumăm cu moderație aceste alimente, mai ales dacă avem probleme cu colesterolul.

Însă, pentru menținerea unui organism sănătos, ouăle sunt un aliment mai mult decât necesar. Iată numeroasele beneficii ale acestora:

Mențin sănătatea ochilor

Ouăle ajută la menținerea unei vederi bune. Potrivit unui studiu publicat în 2009 persoanele de vârsta a treia care au consumat zilnic câte un gălbenuș de ou timp de cinci săptămâni și-au îmbunătățit vederea. Ouăle sunt cea mai bună sursă de luteină și zeaxantină, necesare pentru organismul nostru.

Previn bolile cardiovasculare

Consumul moderat de ouă, până la șapte pe săptămână, ajută la prevenirea anumitor boli cardiovasculare. Un studiu efectuat de Universitatea Yale susține că persoanele care suferă de boli de inimă pot consuma două ouă pe zi fără niciun efect negativ asupra stării lor de sănătate.

Recomandate femeilor însărcinate

Fiindcă sunt atât de bogate nutritiv, ouăle reduc riscul ca fătul să dezvolte anomalii genetice. Totuși, o femeie însărcinată trebuie să evite să mănânce ouă crude sau negătite cum trebuie.

Conțin proteine și aminoacizi

Un ou conține în jur de 6.28 grame de proteine, ceea ce face ca un astfel de aliment să fie cea mai bună sursă de proteine. În plus, ouăle conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Sănătatea creierului

Un gălbenuș de ou are 300 micrograme de colină, un nutrient foarte important pentru echilibrul sistemului nervos și al celui cardiovascular. Persoanele care consumă ouă prezintă un risc foarte redus de a suferi de demență.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page