Diverse

DIVERSE | Activități recomandate pentru durerea de spate

Persoanele cele mai afectate de durerea de spate sunt cele care stau mult timp pe scaun sau în picioare.  Durerea de spate poate trece de la sine, dar există și dureri care persistă mai multe zile, timp în care se pot agrava. Pentru a rezolva această problemă, este important să mergi la un specialist pentru a afla care este cauza.

În plus, există câteva activități pe care le poți face pentru a atenua durere de spate, și anume:

Yoga

Yoga este un sport destul de complex, având în vedere mișcările sale și forța necesară pentru a-l face. Acest exercițiu crește capacitatea fizică a corpului, incluziv forța, flexibilitatea și rezistența. Vertebrele, articulațiile și respirația reprezintă baza yoghiei. În plus, poziția în care trebuie să stai când faci yoga implică menținerea coloanei vertebrale drepte și întărirea spatelui, ceea ce previne posibilele dureri de spate care se pot dezvolta pe viitor.

Înot

Înotul este unul dintre cele mai practice sporturi și unul dintre cele mai benefice pentru sănătatea ta. Indiferent dacă îl practici recreațional sau competitiv, vei observa efectele sale psihologice și fizice. Printre lucrurile pozitive pe care înotul le are asupra noastră este faptul că previne și ameliorează durerea de spate, deoarece întărește această zonă a corpului.

Acest exercițiu, cu cele patru stiluri, întărește mușchii lombari și dorsali (de pe spate), precum și cei din ale brațelor și șoldurile. În plus, apa funcționează ca o rezistență pentru corp în timp ce te deplasezi, ceea ce îți întărește sistemul muscular. Cu toate acestea, înotul ajută și la recuperare. Prin scăderea greutății corpului, aceasta diminuează coliziunea dintre articulații și coloana vertebrală, ceea ce produce rezultate pozitive pentru spate.

Pilates

Pilates este unul dintre cele mai utile activități pentru noi zi de zi. Datorită modului său de execuție, pilates funcționează pentru a consolida mușchii lombari, ai abdomenului și oblicii. Cea care va beneficia cel mai mult în urma exercițiului este postura. În acest fel, durerea de spate nu va mai fi la fel de intensă și va fi prevenită pe viitor. Se spune că pilates este una dintre cele mai sigure activități și este considerată ”mama mișcării inteligente”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page