Sanatate

SANATATE | Efectele adverse ale suplimentelor de vitamine

Thomas Fuller, un renumit istoric englez, a spus odată: „Sănătatea nu este evaluată până când nu apare boala”. Cei mai mulți dintre noi pot fi de acord cu citatul de mai sus, deoarece prin stilul nostru de viață dezorganizat, ignorăm adesea simptomele care pot indica faptul că sănătatea nu este tocmai bună!

De exemplu, chiar dacă știm că anumite alimente afectează stomacul, continuăm să le consumăm. De fapt, majoritatea avem tendința de a repeta greșelile făcute. Dar, fără o sănătate bună, este imposibil să avem o viață liniștită și lipsită de griji.

Dacă aflăm că suferim de o boală, nu ne mai bucurăm de nimic. Chiar și o mică durere de cap sau o răceală ne poate provoca disconfort, astfel încât ar putea fi mult mai rău dacă ajungem să suferim de o boală mai gravă.

Așadar, majoritatea facem un efort conștient de a ne menține sănătoși, nu? Încercăm să mâncăm cât mai sănătos, începem să practicăm exerciții fizice și așa mai departe, și totuși, se poate ca la un moment dat să ne îmbolnăvim. Un alt lucru pe care îl mai facem pentru a preveni afecțiunile este să luăm suplimente de vitamine.

Aceste suplimente ar putea fi prescrise de medic sau ar putea să le luăm pe cont propriu. Acum, credem că suplimentele de vitamine ar putea fi sănătoase. Cu toate acestea, un studiu recent a arătat că suplimentele de vitamine ar putea de fapt să dăuneze sănătății noastre! Iată ce efecte negative pot produce suplimentele de vitamine, luate în exces.

Pot bloca arterele

Unele suplimente de vitamine pot conține substanțe nocive care pot înfunda arterele, la fel ca și colesterolul, crescând astfel riscul de atac de cord.

Pot cauza alergii

Multe dintre pilulele de vitamine conțin coloranți sintetici (capacele de capsulă colorate) și ei sunt strâns legați de provocarea alergiilor și de mâncărimea pielii.

Pot lăsa urme de toxine în organism

Studiile arată că urmele de toxine precum plumb, cadmiu, etc., care sunt folosite când suplimentele de vitamine sunt fabricate artificial, sunt periculoase pentru sănătate.

Pot afecta stomacul

Luând mai mult decât doza de vitamine prescrisă de medic poate provoca efecte secundare ca: diaree, alergii, durere de stomac. De aceea, este extrem de important să consulți un medic înainte de a lua aceste pastile.

Pot interfera cu alte medicamente

Mulți oameni urmează și un alt tratament medicamentos în timp ce le sunt prescrise și suplimentele de vitamine. Dar această combinație se poate dovedi dăunătoare sănătății, deoarece pastilele ar putea reacționa negativ una cu cealaltă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page