Sanatate

SANATATE | 4 simptome frecvente ale sindromului colonului iritabil

Sănătatea este cel mai de preț dar de care trebuie să te îngrijești constant. De cele mai multe ori, în spatele unor banale dureri abdominale se pot ascunde motive deloc de neglijat, care ar trebui să te pună serios pe gânduri. Iată cele mai frecvente simptome ale sindromului colonului iritabil!

Schimbările tranzitului intestinal

Constipația care durează mai mult de trei zile, însoțită uneori și de diaree, este un semn care de cele mai multe ori este asociat cu sindromul colonului iritabil. Această stare se poate declanșa în urma unei perioade stresante sau chiar a depresiei. De aceea multe femei simt îmbunătățiri ale stării lor odată ce încep să practice sport cu regularitate, să facă exerciții de respirație și de relaxare sau alte forme de terapii.

Dureri intestinale

Dacă vei constata că ai frecvent crampe în zona abdomenului sau dureri în timpul defecației, acestea sunt semne că ar putea fi vorba despre endometrioză, de aceea trebuie să mergi la un consult cât mai curând pentru a afla exact cauza.

Disconfort la nivelul abdomenului

Persoanele care se confruntă cu sindromul colonului iritabil au de obicei o durere surdă, constantă, din cauza crampelor abdominale și a dereglării metabolismului. Simptomele sunt destul de asemănătoare cu cele din perioada ciclului menstrual, rareori însoțite și de dureri de spate.

Mucus în scaun

Mucusul este produs de colon și face parte din procesul fiziologic. Prezența sa în scaun însă, în special în mod periodic, indică faptul că te confrunți cu o problemă de sănătate și poate indica totodată apariția sindromului colonului iritabil.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page