ImportantLocal

LOCAL | Un primar din județul Botoșani, declarat incompatibil de ANI

Agentia Nationalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate si conflictul de interese de naturã administrativã in cazul unui primar din judetul Botosani.
MAXIM STELIAN, actual primar si fost consilier local in cadrul Consiliului Local al comunei Blandesti, judetul Botosani – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
In calitate de consilier local, a votat Hotãrarea Consiliului Local privind aprobarea inchirierii pajistii prin licitatie publicã (teren in suprafatã de 542,58 ha situat in satele Blandesti, Cherchejeni, Soldãnesti, apartinand domeniului privat al comunei Blandesti).
De asemenea, in calitate de consilier local, persoana evaluatã a votat Hotãrarea Consiliului Local privind scãderea taxei de participare la licitatie privind inchirierea pajistii comunale apartinand comunei Blandesti si modificarea punctului 10 in caietul de sarcini.
Totodatã, persoana evaluatã a incheiat cu C.L. al comunei Blandesti, judetul Botosani, un contract de inchiriere pentru o parte din acea suprafatã de teren.
Ulterior, in calitate de primar, acesta a participat la adoptarea unei Hotãrari prin care s-a imputernicit pe sine insusi pentru verificarea lucrãrilor efectuate pe pajistea situatã in satele Blandesti, Cerchejeni, Soldãnesti, apartinand domeniului privat al comunei Blandesti.

 

Astfel, persoana evaluatã a incãlcat dispozitiile art. 70 si art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozitiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 si cu dispozitiile art. 75 si art. 77, alin.(1) din Legea nr. 393/2004.

Related Articles

One Comment

  1. Si eu ma simt lezat înșelată nu aflam daca nu făceam partajarea terenului o suprafață de pășune mia luat spunând că asa a hotărât consiliu local comisia își bat joc si profita de săraci oameni acum trebue sa te judeci cu ei pentru propriile lor soțiile lor si mai cunosc oameni din localitate care sunt victemelea luat fanatic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page