Sanatate

SANATATE | Carnea la grătar ne poate îmbolnăvi de cancer

Legumele sunt bune, chipsurile ne fac rău. Din păcate, lucrurile nu sunt chiar atât de simple. De multe ori, chiar şi alimentele considerate “bune” pot fi dăunătoare pentru sănătate. Specialiştii cotidianului german “Bild” ne spun ce alimente nu sunt bune pentru toată lumea. Citeşte luni ce alte alimente trebuie să consumăm cu precauţie.

Carnea la grătar

Dacă preparaţi carnea la grătar pe cărbuni, grăsimea scursă pe cărbuni se transformă în aşa-numitele hidrocarburi policiclice aromate.

Aceste substanţe conţinute în fum se ridică şi se depun pe carne. Ele se acumulează în sistemul gastro-intestinal, pe ficat, rinichi şi ţesutul adipos, formează combinaţii toxice, care pot da naştere tumorilor.

Avocado

Aceste fructe conţin carbohidraţi, vitamina C, fosfor, calciu, fier, niacină şi ajută la cicatrizarea rănilor. Bolnavii de diabet trebuie să fie însă precauţi.

Conţinutul ridicat de zaharuri inhibă producţia de insulină şi poate duce la hiperglicemie.

Banane răscoapte

Conţin multă serotonină, aşa-numitul “hormon al fericirii“. Prea multă serotonină face însă rău la inimă. Şi bananele “normale” conţin serotonină, însă într-o cantitatea mult prea mică pentru a reprezenta un pericol.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page