Diverse

DIVERSE | Ce să mănânci ca să scapi de transpirația urât mirositoare

O alimentație potrivită poate împiedica apariția transpirației excesive și a mirosurilor neplăcute. Nu doar la alimentație trebuie să ai grijă, ci să adopți și un stil de viață sănătos.

Fără ceapă și usturoi

Fiind legume cu un conținut bogat de sulf,  usturoiul, conopida și ceapa pot fi de vină pentru apariția transpirației urât mirositoare. Sulful produs de acestea poate fi cauza pentru mirosul neplăcut, mai ales că o parte din acesta este eliminată prin pori.

Dacă ai mâncat astfel de alimente, bea ceai de salvie, căci este recomandat pentru reducerea transpirației.

Nu face exces de alimente picante

Problema poate fi reglată cu ajutorul dietei. Nu consuma alimente picante, căci grăbesc arderile și accelerează metabolismul. Un exemplu în acest sens este ardeiul iute, care are un conținut bogat de capsaicină, substanță recunoscută pentru că grăbește arderile. Nu exagera nici cu sarea, laptele de vacă și cu carnea roșie.

Elimină stresul

Unele persoane transpiră excesiv și din cauza stresului, de aceea este important să adopte o alimentație care să reducă anxietatea și stările de nervozitate.

Printre alimentele recomandate sunt somonul, bananele, spanacul, migdalelele, piersicile, dar și avocado și carnea de curcan.

Cât mai puțină cafea

Un alt sfat de care trebuie să ții cont este să bei zilnic doi litri de apă. Dacă te numeri printrepersoanele care adoră cafeaua, încearcă să  o înlocuiești cu o cană de ceai negru. De asemenea, evită alcoolul și fumatul.

Nu în ultimul rând, și unele medicamente, infecții din organism, unele probleme ale metabolismului și dereglările hormonale pot duce la apariția transpirației în exces.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page