Sanatate

SANATATE | Simți că îți este foame mereu? Iată 10 cauze vinovate pentru sentimentul constant de foame

Ce e de făcut dacă vrei în mod constant să mesteci ceva? În primul rând, trebuie să înțelegeți de ce vă este foame sau dacă iti este foame cu adevarat.

Iată câteva reguli de urmat ca să vă dați seama ce trebuie să faceți într-o astfel de situație. Studiem cu atenție și învățăm cu atenție.

1. De fapt, vă este sete

Dacă recentți luat o cină consitentă și din nou doriți să mâncați, amintiți-vă când ați băut ultima dată apă. Beți un pahar cu apă și așteptați puțin timp. Sentimentul de foame se va diminua și chiar se va dovedi că nu a fost deloc.

Regula este simplă: nu uitați să beți apă pe tot parcursul zilei. Cea mai bună opțiune este să vă antrenați corpul pentru a consuma multă apă dimineața și cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă.

2. Caloriile goale

„Aș mânca ceva delicios” – anume de aici se iau caloriile noastre goale. Gustările dulci, chiar și în cantități mici, doar amăgesc apetitul, pofta de mâncare, nu saturând corpul cu substanțe utile și nutritive.
Regula: reducerea cantității de carbohidrați rapizi, încercarea de a mânca alimente sănătoase.

3. Lipsa de somn

7-8 ore de somn sunt suficiente ca senzația de foame să nu vă trezească noaptea. Noaptea, corpul nostru produce un hormon numit melatonină, care este responsabil nu numai pentru funcționarea corectă a organelor noastre, ci și pentru aspectul nostrum fizic.
Regula: adormim pana la miezul noptii și dimineața aratăm fresh și cu pielea frumoasă.

4. Comportamentul în situatiile de stres

Toți suntem împărțiți în două tipuri de oameni în timpul situațiilor tresante: cei care nici nu se pot uita la mâncare și cei care știu că ceva delicious îi va ajuta în orice situație teribilă. Dacă aparțineți celui de-al doilea tip, atunci acest punct este pentru dvs.

Deci, principala regulă este să vă amintiți că stresul nu este o scuză pentru a devora tarabe de bomboane. Sunați-vă rudele, discutați despre lucruri plăcute, faceți o plimbare în parc, mergeți la sport, citiți o carte plăcută sau alegeți o emisiune TV interesantă pentru seară. Faceți ceva util, în loc să plângeți cu o găleată de înghețată în brațe.

5. Gustări inutile

Alcoolul stimulează pofta de mâncare. Prin urmare, înainte de o petrecere cu prietenii, aveți grijă de meniul dvs. din timp.
Regula: alegeți gustări ușoare, sănătoase. Există subtilități pentru fiecare băutură. De exemplu, pentru a savura gustul vinului roșu, vă ajută perfect bruschetta cu legume la grătar.

6. Cantitatea insuficientă de protein

Nu uitați să includeți proteinele în dieta dvs., deoarece ne ajută să fim plini de vivacitate, energie și să avem sentimentul de sațietate.
Regula este simplă: legumele și fructele sunt, bineînțeles, bune, însă proteina este baza pentru dietă zilnică ( ex: iaurtul grecesc, carne macră, ouă)

7. Lipsa de grăsimi nesaturate

Grasimile sunt diferite. Grăsimi care aduc prejudiciu organismului nostru dacă sunt consumate zilnic: Fastfood, prajelile, afumaturile, copturile – lasam astfel de grasimi pentru sarbatori. Dar aducem grăsimile utile pe lista de cumpărături pentru fiecare săptămână: uleiul de măsline, peștele roșu, nucile, avocado, semințele de floarea soarelui. Nu trebuie să renunțați la „materialele de construcție” pentru organism, chiar dacă vreți să pierdeți în greutate.
Regula: excludem grăsimile trans.

8. Lipsa unui regim

În mod normal, avem câte 5 feluri de mâncare pe zi: mic dejun, prânz, cină și două gustări ușoare. Nu trebuie să le pierdeți.
Regula: porțiuni mici de mâncare la intervale aproximativ egale.

9. Pozele atrăgătoare cu mâncare de pe instagram

Moda de a posta fotografii cu mese frumoase ne face să ne gândim mereu la mâncare.
Regula: reduceți fluxul zilnic al fotografiilor cu alimente.

10. Gustările din mers

Încă din copilărie suntem învățați că nu trebuie să ne grăbim atunci când luăm masa. Și, așa cum se dovedește mereu, acest lucru nu este doar un capriciu al părinților, ci un principiu foarte important al aportului alimentar. Măsurând de pe placă o bucată la un moment dat, corpul nostru nu are timp să înțeleagă nimic și din nou cere mâncare.

Principala regulă este să vă relaxați și să tratați mâncatul ca pe un ritual plăcut.
Și încă un truc, cum să vă înșelați stomacul: mestecați mai mult timp.

Sursa: www.adme.ru/svoboda-sdelaj-sam/10-sovetov-kak-pobedit-postoyannoe-chuvstvo-goloda-1554965/

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page