Diverse

DIVERSE | Evită aceste alimente dacă suferi de osteoartrită!

Sănătatea ar trebui să fie mai presus de toate, iar alimentația zilnică este piatra sa de temelie. Astfel, dacă te confrunți cu dureri articulare revizuiește un pic dieta ta.

Cunoscută ca fiind o boală inflamatorie, osteoartrita se poate agrava datorită consumului anumitor alimente, mai ales dacă aceste alimente contribuie la apariția inflamațiilor în corp. Evitarea acestor alimente te-ar putea ajuta să eviți un episod dureros mai ales daca suferi de alte boli ale sistemului osos precum gonartroză sau coxartroză.

Pericolul ascuns din dulciuri

Tot ce conține o cantitate mare de zăhar este periculos pentru sănătatea ta, astfel că micile plăceri nevinovate precum torturile, dulciurile, produsele de panificație pot declanșa anumite dezechilibre în organism mai ales dacă sunt consumate în exces.

O variantă a zahărului din cafea sau din dulciurile făcute acasă este siropul de arțar sau mierea. Vei obține astfel gustul dulce fără să înrăutățești simptomele osteoartritei sau să aibă un impact negativ asupra siluetei tale.

Precum sarea în bucate

Condimentele sunt necesare pentru a obține un gust mai bun, însă excesul de sare nu va face altceva decât să rețină apa în organism.

Corpul tău are nevoie de sodiu penmtru a funcționa în parametri normali, excesul va declanșa o reacție inflamatorie care poate contribui la deteriorarea articulațiilor.

Adaugă preparatelor tale piper, coaja rasă de lămâie, usturoi și vei observa cum paleta gustativă va căpăta o altă formă și un gust satisfăcător. Evită de asemenea alimentele prăjite sau care au un conținut mare de grăsimi saturate.

Făina albă înlocuiește-o cu cereale

Cercetătorii au ajuns la concluzia că pâiea făcută din grâu rafinat este responsabilă cu procesul înflamator al organismului. Un consum exagerat de paste, făinoase poate declanșa o durere la nivelul articulațiilor tale.

Alege să consumi în schimb cereale integrale și dacă ai nevoie de făină mărunțește cerealele și vei obține astfel la tine acasă făina potrivită pentru a-ți menține sănătatea.

Acizii grași trebuie evitați

Și aici ne referim bineînțeles la  alimente precum gălbenușul și carnea roșie care ar trebuie consumate în cantitate extrem d emică, mai ales că oamenii de știință de Harvard au descoperit că acest tip de acizi pot cauza o creștere a nivelului inflamațiilor în organism.

În schimb ai liber la acizii grași Omega-3 și aici amintim somonul, migdalele, acestea îți vor oferi proteine și te vor feri de simptomele neplăcute ale durerilor osoase.

În privința lactatelor cercetătorii recomandă consumul de produse cu grăsimi de origine vegetală, cele mai recomadate fiind laptele de migdale sau din semințe de in

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page