Sanatate

SANATATE | Durerile de spate pot anunța o infecție

Sfârșitul verii vine adesea la pachet cu problema infecției urinare, care dacă nu este tratată corespunzător poate da probleme multă vreme.

Una dintre afecțiunile cel mai adesea ignorate poate crea multe neplăceri. Cunoscută și sub denumirea de cistită, infecția urinară apare cu precădere la sexul feminin, potrivit unui studiu realizat de către Institutul Național de Diabet și boli Digestive din America.

Tot potrivit aceluiași studiu se pară că bărbații cu vârstele peste 50 de ani suferinzi de prostată se pot confrunta și ei cu apariția infecției urinare.

Motivul apariției cistitei la femei fiind explicat de faptul că uretra este mult mai scurta decât la bărbați și în felul acesta este facilitată migrarea bacteriilor către vezica urinară.

Cauzele apariției cistitei

Una dintre cele mai cunoscute bacterii responsabile de această infecție pare a fi abcteria E.Coli, cel mai frecvent microb de la nivelul colonului și implicit a anusului.

Dar și schimbările hormonale de la menopauză, utilizarea unui cateter, pietrele la rinichi sau diabetul se regăsesc printre cauzele favorizante apariției infecției urinare.

Persoanele cele mai predispuse la astfel de infecții fiind femeile însărcinate.

De asemenea folosirea tampoanelor interne, a inelelor contraceptive sau a diafragmei pot fi o cauză posibilă mai ales dacă igiena nu este una strictă.  Dacă ai fost plecat în vacanță și te-ai bucurat de o vreme frumoasă la piscină, cel mai probabil poți să te confrunți ulterior cu o astfel de problemă.

Din păcate infecția urinară se poate transmite și în urma unui contact sexual neprotejat.

Durerea de spate însoțită de usturimi ascunde o infecție urinară

Dacă ai început să te duci din ce în ce mai des la toaletă și urinatul a devenit dureros sau te confrunți cu senzația de arsură sau usturime aceste simptome pot fi începutul infecției urinare.

În momentul în care apare și incontinența urinară, existența acestei afecțiuni în organismul tău este prezentă.

Deși pare greu de crezut dar o stare de oboseală permanentă, febra, frisoanele sau durerea de spate fac parte din simptomele cistitei și nu trebuie să treci așa ușor cu vederea peste ele. Durerea de spate indică faptul că rinichii au fist afectați de această problemă și trebuie intervenit cât mai repede. Nu amâna vizita la doctor.

Urina capătă miros

Deseori se întămplă ca odată cu apariția acestei infecții urina să își schimbe culoarea sau să apară mici sângerări atunci când mergi la baie. În acest caz, acest simptom anuntă extinderea infecției în organism și este vitală vizita la medicul specialist.

Netratată corespuzător cistita poate avea repercusiuni pe termen lung și poate duce la leziuni la nivelul rinichilor, a vezicii urinare inclusiv la naștere prematură.

Cea mai simplă modalitate de a afla dacă te confrunți cu această problemă este efectuarea unei analize de urină și a uroculturi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page