Diverse

DIVERSE | La ce afecțiuni ești predispus toamna

Schimbările vremii vin mereu la pachet cu anumite afecțiuni. Mai ales dacă ești predispus la ele, răcirea timpului le poate accentua.

Organismul este construit în așa manieră încât să se poată adapta la condițiile meteorologice, însă chiar și așa anumite afecțiuni nu țin cont de acest aspect și reapar mai ales toamna.

În general este vorba despre afecțiunile cronice ce în acest anotimp par a se agrava.

Reumatismul afectează mai ales persoanele vârstnice

Bine cunoscutele dureri articulare, de picioare sau de spate sunt doar unul dintre simptomele acestei afecțiuni ce se resimte din plin odată cu răcirea vremii.

Atât umezeala cât și aerul mai rece din această perioadă sunt principalii factori care favorizează agravarea bolilor cronice.

Pentru a le evita pe cât posibil este necesar să ai un stil de viață sănătos pe tot parcursul anului, să eviți alimentele sărate, să faci mișcare și să consulți un medic de specialitate.

Afecțiuni ale tenului

Una dintre cele mai des întâlnite probleme la nivelul tenului este acneea, boală inflamatorie ce se manifestă în momentul în care glandele sebacee ale pielii sunt infectate. Te poți confrunta cu această problemă atunci când ai parte de schimbări bruște de temperatură, o carență de vitamine, de minerale, o alimentație dezechilibrată și nu faci suficientă mișcare.

Produsele de tip fast food sau prăjelile sau excesele alimentare se regăsesc printre factorii cauzanți ai acestei neplăceri.

Mișcarea este doza ta de sănătate, profită din plin de ea și bucură-te de beneficiile aduse.

Astm alergic

Atât primăvara cât și toamna anumite persoane se pot confrunta cu neplăcutele simptome ale astmului.

Părul animalelor, polenul de la anumite flori,praful, mucegaiul sunt doar câteva cauze ale astmului alergic, contactul cu ele duce la dificultăți de respirație, strănut sau dificultăți la înghițire.

Este foarte important să faci un test alergen pentru a afla exact la ce anume ești alergic și să eviți zonele cu pricina. Umiditatea și curățenia din casă este extrem de importantă dacă vrei să te bucuri de o viață scutită de neplăceri. Se poate opta și pentru un tratament medicamentos sau naturist însă este necesar să eviți tot ce ți-ar putea crea un astfel de disconfort.

Imunitate scăzută

Față de celelalte anotimpuri, toamna își pune amprenta mai dur asupra imunității tale, acum poți avea parte de răceli mai dese, mai ales datorită vântului sau anumitor virusuri care acum se reproduc mult mai ușor.

Alimentația este extrem de importantă pentru imunitatea ta și nu numai, dacă până acum ai neglijat acest aspect, asigură-te că îți ei doza necesară în fiecare zi de vitamine. Bea suficientă apă și consumă cât mai multe fructe și legume. Nu ezita pentru nici un fel de simptom să mergi la medicul de specialitate.

Altfel te poți confrunta cu dureri în gât, durere de cap, amigdale inflamate, dificultăți la înghițire sau chiar febră și răceală.

Atenție la bolile cardiovasculare!

Schimbarea bruscă a temperaturilor forțează organismul să se adapteze la noile condiții meteorologice și această schimbare poate forța sistemul tău cardiac, în felul acesta crește riscul de a te confrunta cu o insuficiență cardiacă.

Și în acest caz alimentația joacă un rol principal. Viciile precum fumatul, alcoolul sau excesele alimentare nu ajută în acest caz din contră, accentuează problema.

Sportul, dieta și orele suficiente de somn sunt aliații de bază ai sănătății tale, profită din plin de ei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page