Sanatate

SANATATE | Leacuri pentru cârceii apăruți noaptea

Cunoscuți sub denumirea de spasme musculare aceștia pot apărea mai ales pe parcursul nopții fiind destul de dureroși și disconfortanți.

Denumiți și spasmele musculare sunt o contracția involuntară a unuia sau mai multor categorii de mușchi timp de câteva secunde sau minute, fiind mai  alaes întâlnite la nivelul membrelor inferioare pe parcursul nopții. Sunt destul de disconfortante și dureroase și apar din diverse cauze de la suprasolicitare fizică la diminuarea lichidelor și mineralelor din organism.

De cele mai multe ori, aceste crampe apar la nivelul picioarelor și rareori în alte părți ale corpului.
Indiferent de cauza ce duce la apariția acestora, îți pot afecta atât calitatea somnului cât și a viețiii. Învață cum să previi acest aspect neplăcut cu ajutorul alimentelor.

Nu uita de ceaiul de ginkgo biloba!

Și în acest caz avem proprietăți antiinflamatorii și diuretice, fiind totodată relaxant pentru organism și evitând formarea cârceiulor în toiul nopții dacă îl bei înainte de a merge la culcare.

Adaugă la o cană de apă fiartă 3 linguri de ginkgo biloga și lasă 5 minute la infuzat. Strecoară și consumă-l fără îndulcitori. Poți să savurezi până la 2 căni pe zi.

Smoothie-ul cu măr și sfeclă

Un conținut optim de minerale va menține musculatura activă și te va feri de apariția dureroșilor cârcei.

Mai ales dacă ești o persoană foarte activă sau stai foarte mult timp în picioare, acest smoothie vine în ajutorul tău, având efect atât antiinflamator cât și diuretic, Cel din urmă aspect ajută la eliminarea toxinelor din organism și la o mai bună drenare a lichidelor din organism.

Tot ce trebuie să faci este să  pui într-un blender sau chiar și storcător 2 tije de țelină curățate, 1 măr, 1 sfeclă de mărime potrivită și o cană de apă. Mixează-le bine și consumă-l imediat. dacă vrei să faci o cantitate mai mare alege să adaugi și zeama d ela o lămâie pentru a-i oferi efectul său antioxidant și pentru a crește valoarea sa nutrițională.

Mierea de albine cu oțet de mere

În momentul în care se produce un dezechilibru mai ales la nivelul pH-ului, cârceii nu vor întârzia să apară. O dată cu apariția lor se ivește o altă problemă și anume că nu se mai distribuie și oxigenează corespunzător musculatura.

Astfel, poți apela la un amestec dintr-o cană de apă, o lingură de miere de albine și o lingură d eoțet de mere. Diluează mierea în apa călduță adaugă oțetul de mere și bea amestecul obținut dimineața pe stomacul gol și seara înainte de a te băga în pat.

Laptele cald cu miere și un pic de lămâie

Combinația de lapte cald cu miere este bine cunoscută pentru efectul său calmant, însă dacă alegi să adaugi și zeama de la o jumătate de lămâie vei obține remediul perfect pentru a te proteja de apariția cârceilor noaptea.

Masaj cu cremă de castane

Castanele au proprietatea de a îmbunătăți circulația sangvină, relaxează musculatura de la nivelul memebrelor inferioare reducând considerabil contracțiile involuntare. Poți să folosești uleiul de castane sau creeme cu extract de castane. Pune puțină cremă pe palme și fă mișcări circulare de jos în sus și apoi de sus în jos. Ține câteva minute picioarele mai sus decât poziția corpului și bucură-te apoi de un somn ca la carte.

Sursa: clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page