Diverse

DIVERSE | Alimente bune atunci când îți este greață

Dacă te confrunți cu senzația de greață este bine să știi care sunt alimentele cele mai indicate pentru a contracara această senzație deloc plăcută.

Celebra zicală „un măr pe zi ține medicul la distanță” se aplică și în cazul în care te confrunți cu senzația de greață. Fibrele pe care aceasta le conține ajută la înlăturarea chimicalelor din organism ce declanșează această senzație. Astfel se recomandă a se consuma un măr între mese sau a se bea  suc de mere mai ales după o masă grea.

Biscuiții sărați

Amidonul din alimente ajută la o ami bună absorbție a acizilor din stomac, iar un biscuite sărat poate fi exact pansamentul de care stomacul tău are nevoie pentru a contracara senzația de greață.

Ghimbirul și apa

Poți să optezi pentru capsule cu pudră de ghimbir sau să razi 2-3 centimetri de ghimbir proaspăt să îl pui în apă și să îl bei cu înghițituri mici.

Este de ajutor și ceiul de ghimbir cu condiția să nu îl bei foarte fierbinte. Pe de altă parte lichidele te vor ajuta să fii hidratat în permanență și să eviți apariția durerilor de cap care însoțesc adesea senzația de greață.

Nucile

Bogate în proteine, nucile sunt ușor de digerat, te vor energiza și vei uita de senzația de greață.

Sunt eficient și pentru a reduce colesterolul din organism, pentru buna activitate a circulației sangvine și te vor ajuta să obții mult mai rapid senzația de sațietate dacă vei face un obicei din a consuma o mână de nuci ca și gustare de prânz.

Supa de pui este un alt remediu la care să apelezi atunci când te confrunți cu un episod de greață, mai ales dacă aceasta este un pic mai acrișoară, fără grăsime. Poți opta și pentru a-i adăugat un cățel de usturoi zdrobit.

Bananele

Dacă observi că starea ta de greață vine însoțită de senzația de vomă sau de sete exagerată este indicat să consumi o banană, aceasta va ajuta la restabilirea nivelului de potasiu din organism și totodată te va vitaminiza.
Poți să le consumi ca atare sau să le pui într-un blender cu puțină apă, să le mixezi și să adauzi și câteva frunze de mentă. Aroma acesteia revigorantă te va ajuta să te simți mult mai bine.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page