Sanatate

SANATATE | Sucul de lămâie îţi vindecă gingiile

Un pahar de suc de lămâie îndulcit cu miere şi gata răceala. Mai mult, o limonadă gustoasă învinge oboseala, alungă stresul şi vindecă aftele. Iată motivele pentru care este bine să consumi lămâi.

Protejează gingiile sensibile

Dacă gingiile sângerează şi sunt sensibile, masează-le cât mai des, timp de câteva secunde cu partea albă a cojii de lămâie sau cu comprese îmbibate în suc de lămâie.

Ajută la vindecarea acestora. Şi aftele devin mai puţin dureroase şi se vindecă mai uşor dacă se ţine în gură, cât se poate mai mult, un amestec de suc de lămâie cu miere de albine.

Previne răceala

Dacă te doare gâtul sau simţi că răceala îţi dă târcoale, tot lămâia îţi poate fi de ajutor. Într-o cană cu apă caldă pune câteva picături de lămâie şi adaugă o linguriţă de miere de albine, de preferinţă polifloră. Infuzia pe bază de suc de lămâie şi miere ajută organismul în lupta lui zilnică, pe vreme rece, împotriva gripei, răcelii şi bronşitei.

Alungă stresul

Lămâile sunt pline de vitaminele C şi B, dar şi de calciu, fosfor şi fier, minerale care sunt foarte uşor asimilate de organism. De aceea, cu cât consumi mai multe lămâi, cu atât ai mai multe „arme” antistres. Dintre toate citricele, lămâia este cea mai bogată în acidul citric, de aceea nu este recomandată persoanelor cu sensibilitate gastrică.

Te scapă de balonare

Lămâia este recomandată persoanelor care suferă de aciditate gastrică deoarece stimulează producerea de enzime în ficat şi pancreas. Cine are un stomac sensibil şi se balonează după o masă copioasă se poate trata cu sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, diluat în puţină apă rece sau caldă.

Înlătură senzaţia de vomă

Senzaţia de vomă, care poate să apară din foarte multe motive, îşi găseşte antidotul tot într-un suc de lămâie. Pune câteva felii dintr-un fruct în apă clocotită şi uşor îndulcită şi bea lent.

Portocalele previn răceala

Bogate în vitaminele A, B şi C, portocalele ne întăresc sistemul imunitar şi ne protejează de infecţii, răceală şi gripă. Puteţi amesteca zeama de la jumătate de portocală cu o linguriţă de miere. Consumaţi sucul o dată pe zi. Este o metodă bună de a întări organismul.

Grepfrutul ajută digestia

Este un fruct antiviral excelent, cu un gust plăcut. Conţine enzime care stimulează digestia, dar şi antioxidanţi care ne menţin sănătoşi şi mai tineri, atât la interior, cât şi la exterior.

Lime scade tensiunea arterială

Sucul de lămâie verde este o sursă bună de potasiu, mineral important pentru reglarea ritmului cardiac şi menţinerea vaselor de sânge relaxat reducând astfel riscul de hipertensiune.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page