Sanatate

SANATATE | Mâna Maicii Domnului, planta care vindecă o mulțime de boli

Despre Mâna Maicii Domnului s-a spus întotdeauna că poate vindeca orice fel de afecțiuni. Planta este recunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare, dar și pentru frumusețea care o recomandă ca plantă decorativă.

Această plantă are un miros foarte puternic și poate parfuma întreaga grădină. Pe lângă faptul că înfrumusețează și parfumează spațiul verde de lângă casa ta, Mâna Maicii Domnului poate fi o soluție bună pentru problemele apărute în timpul verii.

Ce boli poate vindeca Mâna Maicii Domnului?

Căldura creează un mediu prielnic pentru microbi, provoacă dureri de cap sau îi afectează pe cei bolnavi de inimă. Mâna Maicii Domnului reușește să lupte împotriva acestor afecțiuni și asta pentru că are proprietăți antiinflamatorii. În plus, substanțele din această plantă au ca efect încetinirea coagulării sângelui și prevenirea bolilor de inimă, calmează crampele şi durerile articulare la persoanele care suferă de artrită sau reumatism și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Mâna Maicii Domnului poate fi folosită și în tratamentele cosmetice, această plantă fiind benefică pentru combaterea acneei, a rănilor, a abceselor şi a cicatricilor, potrivit adevarul.ro.

Mâna Maicii Domnului face parte din categoria plantelor cățărătoare, aceasta fiind de origine asiatică. Florile sunt subțiri și albe, iar la maturitate devin de culoare galben-roșcată. Emană un parfum puternic datorită florilor. Când florile se scutură, apar fructele în formă de boabe albastru închis. Acestea sunt toxice și nu trebuie consumate. Florile se culeg cât sunt boboci, iar recoltarea se face la începutul verii sau primăvara.

3 moduri în care poți folosi Mâna Maicii Domnului pentru a-ți ameliora starea de sănătate

  1. Se fierbe un litru de apă până clocotește, după care se pun flori de Mâna Maicii Domnului, cam câte încap într-o ceașcă. Amestecul se pune 10 minute la infuzat, după se filtrează. Se beau 2-3 căni pe zi.
  2. Se ia un litru de apă în care se pun flori de Mâna Maicii Domnului cât încap într-o ceașcă. Se lasă o noapte la macerat. Dimineaţa se strecoară lichidul. Din ceea ce râmâne se umezesc compresele. Acestea se aplică pe zonele afectate.

3. O cană cu rădăcină de Mâna Maicii Domnului mărunțită se pune la fiert într-un vas unde s-au turnat 7 căni de apă. Se fierbe timp de 30 de minute. Aceasta se răcește. Apoi, se filtrează lichidul. Se ține în sticle la frigider. Cura ține 7 zile. Se beau 2 căni pe zi, conform jurnalul.ro.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page