Diverse

DIVERSE | Așa tratezi răul de mare!

Ai rău de mare și totuși vrei să petreci un concediu pe litoral și nu știi cum să stăpânești această problemă? Iată care sunt micile trucuri benefice ție!

Cea mai bună modalitate prin care să te ferește de anumite neplăceri mai ales în vacanță este să recunoști că ai o problemă. Recunoașterea este primul pas către vindecare.

Iată care sunt modalitățile la care poți apela pentru a scăpa de răul de mare:

Păcălește-te!

Repetă în gândul tău..„nu am rău de mare”, mai ales înainte de a te urca pe o barcă și a pleca în larg. Gândește-te că ești pe uscat și apa este doar pănâ la gleznele tale. Nu te uita pe lângă barcă pentru a nu vedea cât de adâncă este apa și ocupă locul din mijloc al bărcii. În felul acesta nu vei simți chiar atât de rău mișcările bărcii.

Adu-ți aminte că pe o barcă singurul lucru staționar este orizontul, așa că uită-țe mereu la linia orizontului și repetă în gând că nu ai rău de mare și concentrează-te pe respirație.

De multe ori această senzație este înfluențată de un anumit miros, fie că este vorba despre un parfum pe care nu îl tolerezi, fie de mirosul de baltă. Încearcă să te așezi într-un loc unde să nu mai simți mirosul și să te concentrezi pe respirație.

Ține cont și de faptul că răul de mare este la fel de contagios precum gripa, evită să stai cu alte persoane care și ele se confruntă cu această afecțiune.

Ai grijă la alimentație

Dacă vei exagera cu alimentele consumate înainte de a te plimba cu barca există riscul să resimți mult mai intens răul de mare. Valurile puternice ce vor lovi ambarcațiunea  vor ajuta la crearea unui vârtej în stomac și apoi inevitabil te vei confrunta cu amețeli și vărsături. Din aceiași categori fac parte și mâncărurile grase, alcool și dulciurile.

Mestecă o gumă, astfel îți vei îndrepta atenția asupra acestui proces și nu te va atinge atât de mult răul de mișcare.

Bea zeamă de lămâie

Atunci când bei zeama de la lămâie, stomacul se contractă și în felul acesta nu vei mai fi afectat de senzația de rău de mare.

O altă variantă este să consumi ghimbir, atât în stare naturală cât și sub formă de ceai, este foarte important ca tu să crezi în tratamentele naturiste la care apelezi.

În cantități mici poți consuma și suc de morcovi, caise, citrice, prune, pătrunjel sau salvie. Aceste plante te vor ajuta împotriva răului de mare.

Nu uita de aromaterapie

Tot ce ai nevoie este de un vaporizator de apă pe care să îl umpli cu apă distilată și în care să adaugi la un litru de apă câte două picături de ulei de lămâie, cedru, mărar, lavandă și câteva pcături de mentă.

Pulverizează-ți constant fața cu acest amestec. Nu evita nici brățările aplicate pe încheieturile mâiilor, acestea acționează pe bază de magnet exercitând o anumită presiune pe zona aplicată, soluție bună de încercat.

Apelează la apă cu gheață

Alege să îți ții picioarele în apă cu gheață câteva secunde apoi să le ții la soare și tot așa, în felul acesta organismul se va concebtra pe fluctuațiile de căldură și vei uita de răul de mare.

O altă soluție ar fi să îți cureți urechile în mod regulat, ceara care se acumulează în interiorul urechilor sunt adesea principala cauză a apariției răului de mare

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page