Diverse

DIVERSE | Coaja de roşie poate reduce riscul de AVC

Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea Cambridge au descoperit că pastilele care conţin o substanţă extrasă din coaja de roşie pot reduce riscul de a suferi de accident vascular cerebral (AVC).

Pastilele din coji de roşii pot scădea riscul de AVC, dar mai pot preveni şi apariţia cancerului şi pot încetini dezvoltarea lui.

Oamenii de ştiinţă sugerează că pastilele care conţin licopen, o substanţă regăsită în coaja de roşie, pot aduce beneficii importante pentru sănătate.

În studiile medicale de specialitate, licopenul a demonstrat şi alte calităţi, cum este capacitatea de a desfunda arterele blocate ale inimii.

Cercetările recente arată că licopenul din coaja de roşie poate fi un remediu natural care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi menţine elasticitatea arterelor, care au de suferit odată cu vârsta, devenind mai rigide.

Oamenii de ştiinţă britanici sunt de părere că pilulele care conţin licopen au proprietatea de a limita daunele cauzate de afecţiunile cardiace, deşi afirmă că este nevoie de încă o serie de studii în acest sens, pentru a se putea confirma concluziile cercetătorilor britanici.

Autorul experimentului, Ian Wilkinson, director la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, a declarat că rezultatele cercetării trebuie să fie considerate drept ştiri bune cu potenţial foarte mare, care va fi luat în considerare la următoarele studii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page