Sanatate

SANATATE | Spanacul anihilează pofta de dulce

Atunci când glicemia scade, simți  nevoia de a mânca ceva dulce și nesănătos. Astfel, dacă alegi să consumi o porție de spanac, fie sub formă de salată, fie de smoothi,e vei scăpa de aceste pofte culinare și vei primi o doză de minerale.

O plantă comestibilă ale cărei frunze acționează la fel ca un medicament asupra unei largi game de afecțiuni, spanacul, este un pansament al naturii care îți stă la dispoziție pentru a te putea bucura de o sănătate de fier.

Este indicat a fi consumat mai ales dacă te confrunți cu anemie, hipertensiune arterială, tuse, acnee, rahitism sau avitaminoză. ctivează secrețiile pancreatice și îți oferă un puternic efect anticancerigen.

Fiind bogat în acid oxalic se recomandă a fi consumat cu precauție dacă ai pietre la rinichi sau te știi expus acestui risc.

Alungă pofta de dulce

Se pare că acesta este concluzia la care au ajuns cercetătorii suedezi după ce au studiat intens efectul consumului de spanac.Tilacoidele pe care această plantă le conține ajută la scăderea în greutate în cazul în care surplusul de kilograme îți dă bătăi de cap, precizează nutraingredients.com.

Cercetatorii de la Universitatea Lund din Suedia au ajuns la această concluzie după ce au efectuat acst studiu pe un eșantion format din 38 de femei supraponderale.

Oferă senzația de sațietate

Tocmai tilacoidele ajută organismul tău să producă hormonii responsabili cu apariția senzației de sațietate, aspect care te va ajuta să consumi mai puține alimente și să scapi de kilogramele în plus cu care te confrunți.

„Analiza noastră arată că dacă bem o băutură ce conține tilacoide înainte de micul dejun, ni se va reduce pofta de mâncare și ne vom simți mai bine pe parcursul zilei”, spune Charlotte Erlanson-Albertsson, profesoară implicata în acest studiu.

Încetinește digestia

„Este vorba de a profita de perioada de timp de care avem nevoie pentru a digera mancarea”, adauga Charlotte Erlanson-Albertsson. „Nu e nimic in neregula cu sistemul digestiv, dar el nu functionează bine cu mancarea moderna „pre-mestecata”. Tilacoidele prelungesc digestia, generând senzația de saţietate. Asta înseamnă că ne putem ține de dieta pe care ne-am propus-o, fără alte gustări sau mâncăruri care nu ne sunt necesare, precum dulciurile sau cipsurile.”

Spanacul este cunoscut mai ales datorită marinarului din desenele animate care după ce consuma o porție de spanac îi creștea masa musculară și avea putere să facă absolut orice.

Datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conține, spanacul este un aliat de nădejde pentru a-ți menține tonusul muscular și în același timp contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page