Sanatate

SANATATE | Avantajele consumului de semințe de susan

Ai văzut adesea pe produsele de patiserie semințe de susan și te-ai întrebat la ce altceva le mai poți folosi? Descoperă care sunt afecțiunile pe care le poți preveni cu ajutorul susanului!

În primul rând trebuie precizat faptul că semințele sunt considerate a fi hrana păsărilor cerului, iar consumul lor nu poate să aducă în viața ta decât un plus de sănătate.

O cană de semințe de susan în stare crudă îți pot oferi mai mult calciu decât o cană de lapte și ami multe proteine decât iei din carne.

Sună bine, nu-i așa? Ei bine, da, pe cât sună de bine pe atât de benefice sunt sănătății tale.

Îți apără inima de boli

Prin conținutul lor de grăsimi mononesaturate contribuie la scăderea colesterolului rău cunoscut și sub numele de LDL, va facilita curățarea vaselor de sânge de sedimentele de grăsime depuse pe ele evitând în felul acesta apariția anumitor afecțiuni dintre care amintim ateroscleroza.

În cazul în care ai probleme cu tensiunea, alege să adaugi alimentației tale o porție de susan.

Susțin masa osoasă

Masa osoasă este vitală pentru corpul tău, fapt pentru care are nevoie de o atenție deosebită, mai ales dacă în familia ta există persoane care au avut sau suferă de osteoporoză sau artrită reumatoidă. Aportul de calciu pe care îl oferă semințele de susan, împreună cu zincul și magneziu ajută la menținerea sănătății oaselor tale.

Previn cancerul și îmbătrânirea prematură

Unul din cele mai bune motive pentru care să alegi să consumi semințele de susan este acela că sunt pline de antioxidanți care îți mențin pielea frumoasă, luminoasă și în același timp te apără de dezvoltarea formațiunilor canceroase.

Linganii conținuți de aceste semințe ajută la diminuarea riscului apariției cancerului la sân și la colon.

Îți mențin vederea bună

Una dintre cele mai periculoase afecțiuni căreia poate cădea pradă vederea ta este cataracta. Însă consumul constant de semințe de susan te ajută să îți crești șansele să te ferești de această boală, tocmai datorită conținutului de vitamina E. Cunoscută pentru beneficiile sale asupra ochilor, părului și a pielii.

În cazul în care te confrunți cu anemii sau insomnii, poți să apelezi la ceaiul d semințe de susan. Mai mult de atât se pare că acestea îți sporesc fertilitatea și detoxifică ficatul îmbunătățind absorbția fierului în organism.

Deci iată câte beneficii în niște seminț atât de mici dar cu un avantaj atât de vast.

Cum se consumă semințele de susan?

Le poți consuma ca atare în stare crudă sau să le adaugi în shake-uri, salate, pâinici. Ar fi de preferat să le consumi în stare crudă pentru a te bucura în felul acesta de toate proprietățile lor.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page