Sanatate

SANATATE | Nu consuma niciodată pe stomacul gol aceste alimente!

Mănânci întodeauna ce apuci dimineața? Uite de ce alimente să te ferești să le consumi pe stomacul gol!

Dacă în goana de a ajunge repede la serviciu servești o cafea, un iaurt sau doar câteva produse de patiserie, oprește-te! Ești departe de ideea de mic dejun sănătos și sațios.

Potrivit celor de la Brightside.me, anumite alimente dacă le consumi pe stomacul gol pot să îți facă mai mult rău decât bine.

Iată care sunt câteva dintre aceste alimente ce pot favoriza apariția problemelor digestive dacă nu le consumi corspunzător!

Produsele de patiserie

Din cauza faptului că toate au la bază drojdia, consumul lor poate irita mucoasa stomacului și poți să te confrunți apoi cu senzația de flatulență. Dacă totuși nu poți renunța la ele asigură-te că ai mâncat totuși ceva consistent și sănătos înainte.

Dulciurile la prima oră a dimineții

Orice conține zahăr dacă este consumat pe stomacul gol va favoriza creșterea insulinei, fapt care va solicita mai mult decât este cazul pancreasul existând ulterior riscul apariției diabetului zaharat, dacă acest obicei îl practici zilnic.

Produsele care fermentează

În această categorie putem menționa iaurtul, deși în principiu este un produs benefic să fie consumat în mod constant, dacă nu prezinți intoleranță la lactoză, însă dacă alegi să îl consumi pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formează în stomac va anihila bacteriile benefice ale acidului lactic.

Nici anumite fructe nu sunt indicate spre a fi cosumate pe stomacul gol,perele fiind fruntașe la această problemă, deoarece fibra brută pe crae o conțin poate să afecteze membrana mucoasă a stomacului.

Dacă obișnuiești să consumi la prima oră a zilei banane, trebuie să știi faptul că acest obicei al tău duce la creșterea bruscă a magneziului în sânge și în timp acest fapt îți poate afecta inima.

Când vine vorba despre legume, încearcă să eviți consumarea roșiilor ca prim aliment dimineața, deoarece acidul tanic din componeța lor pot provoca aciditate la nivelul stomacului și în timp te poți confrunta cu un ulcer gastric.

În general legumele crude sunt o sursă benefică de aminoacizi care dacă le consumi pe stomacul gol pot favoriza apariția arsurilor la stomac, a flatulenței și mai ales a durerilor abdominale.

Uită de condimente și carbogazoase dimineața

Tot ce este picant trebuie consumat cu maximă atenție doarece poate irita  mucoasa gastrică și provoca creșterea nivelului de acid gastric în stomac. De aici la dezvoltarea afecțiunilor sistemului digestiv nu ami este decât un singur pas.
În ceea ce privește băuturile carbogazoase, ele sunt responsabile dimineața cu reducerea alimentării cu sânge a stomacului, ceea ce înseamnă că alimentele ingerate vor fi consumate mult mai lent.

Variante sănătoase de mic dejun: fulgi de ovăz, hrişcă, ouă fierte, afine, nuci, miere cu iaurt, terci de mălai.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page