Sanatate

SANATATE | Cum să ținem sub control astmul bronșic

Astmul bronsic reprezintă o stare de inflamație cronică a mucoasei bronșice. Boala poate fi declanșată și întreținută de o serie de factori:  praf, mucegaiuri, polen, acarieni, poluare, exercițiul fizic intens, stări emoționale sau conflictuale intense, medicamente (antiinflamatorii nesteroidiene și aspirina).

De asemenea, astmul bronșic mai poate apărea ca urmare a factorilor favorizanți, anume cei reprezentati de prematuritate, lipsa alaptarii la san, alimentatie carentiala a mamei, supraponderabilitatea.

Toamna este sezonul alergiilor la buruieni (ambrozie, pelin), manifestate prin alergii respiratorii-inclusiv astmul bronsic; factorii declansatori mai pot fi reprezentati de praful din casa sau de pe strazi, de mucegaiuri, blana  animalelor de casa; infectiile respiratorii virale specifice acestui anotimp, ca si schimbarile bruste de temperatura, pot fi si ele declansatoare ale unei crize de astm.

De aceea este bine sa acordam o deosebita importanta tratarii corecte a oricarei viroze respiratorii sau a unei alergii respiratorii; in special la copii, acestea pot fi punctul plecare a unei crize de astm bronsic.

Citește continuarea materialului pe traiestesanatoscusimona.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page