ImportantLocal

LOCAL | Zeci de amenzi date botoșănenilor certați cu legea

Polițiștii locali au fost desfăşurat zilnic activităţi de patrulare în echipe mixte, cu cadre ale Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani

Au fost supravegheate unităţile de învăţământ avute în consemn, pentru îndepărtarea din preajma acestora a persoanelor care nu îşi justifică prezenţa, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din incinta şi zonele limitrofe ale acestor instituţii, nefiind constatate probleme deosebite.

S-a acţionat în zona cimitirelor Pacea şi Eternitatea pentru combaterea faptelor antisociale şi îndepărtarea din zonă a persoanelor fără adăpost, care apelează la mila publicului ori a celor care consumă băuturi alcoolice.

În cursul săptămânii s-a patrulat în permanenţă în parcuri, pe pietonalele Unirii, Transilvaniei şi Bancar, Centrul Istoric, dar şi în celelalte zone, pentru prevenirea distrugerii arborilor, arbuştilor, a instalaţiilor de iluminat, dar şi a celorlalte amenajări din aceste zone.

 

  • S-a patrulat în zona parcurilor de joacă pentru menţinerea ordinii publice.
  • Au fost întreprinse acţiuni privind combaterea  depozitării gunoiului menajer în alte locuri decât cele stabilite.
  • Au fost în permanenţă preluate sesizări de la cetăţeni cu privire la locurile de parcare ocupate abuziv, precum şi fapte antisociale.
  • Din cauza faptului că persoane de etnie romă se manifestau gălăgios atât în zona Centrului Istoric, cât şi Parcul Tineretului, patrulele Poliţiei Locale au dispersat în repetate rânduri grupurile şi au aplicat sancţiuni contravenţionale conform Legii nr. 61/1991.
  • S-a acţionat cu precădere la identificarea locaţiilor unde se găsesc grupuri de câini fără stăpân pentru comunicarea ulterioară către Primărie.
  • Au fost întreprinse acțiuni în vederea respectării prevederilor Legii nr. 15/2016, care modifică şi completează legea nr. 349/2002, stabilind astfel unele masuri privind prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, prininterzicerea completă a fumatului în toate spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă şi în locurile de joacă pentru copii.
  • În data de 13.05.2017 orele 07 : 50 patrula auto a preluat o sesizare pe strada Parcul Tineretului nr. 7, numitul Ş. B. a relatat că a fost bătut de mai multe persoane de etnie romă. La faţa locului cele sesizate s-au confirmat, a fost solicitată ambulanţa prin apelul unic de urgenţă 112, la scurt timp însă a ajuns la faţa locului şi echipaje din cadrul IPJ. Au fost luate măsurile legale la faţa locului, organele de cercetare penală continuând cercetările.
  • În data de 14.05.2017 orele 22 : 08 patrula auto mixtă a preluat un apel 112 pe strada Petru Rareş , unde numita I. I. a relatat faptul că P. V. i-a răpit fata. La faţa locului din cercetările efectuate s-a constatat că I. A. M. născută la data de 22.09.1997 din Botoşani a mers de buna voie la prietenul ei. Aspectele sesizate nu s-au confirmat.
  • În data de 14.05.2017, orele 17 : 10 patrula auto mixtă 112 a preluat un apel pe strada Calea Naţională nr. 175, unde numitul G. N. a reclamat un scandal. La faţa locului, din verificările efectuate s-a constatat că apelantul a închiriat o cameră unor tineri, G. şi C. A., ambii în vârstă de aproximativ 41 de ani, iar din cauza unor discuţii legate de plata chirie s-a declanşat scandalul. Apelantul a fost îndrumat să se adreseze către Judecătoria Botoşani pentru soluţionarea cauzei.
  • În data de 15.05.2017 orele 22 : 50 patrula auto mixtă a preluat un apel 112 pe Aleea Tiberiu Crudu nr. 7. La fața locului, apelanta R. M. a relatat faptul că fiul său R. M. în vârstă de 22 de ani, a ajuns acasă din oraș și a făcut scandal. A fost solicitată ambulanța prin apel 112, care a preluat pacientul și l-a transporta la spitalul de psihiatrie.
  • În data de 15.05.2017 orele 18 : 50 patrula auto mixtă a preluat un apel 112 pe strada Maramureș nr. 37, unde numitul N. J. a reclamat un scandal. La fața locului apelantul a relatat că prietenul fiicei sale B. F. a vrut să o ia cu forța din curte, ocazie cu care s-a declanșat un scandal și au fost nevoiți să solicite sprijin organelor de ordine pentru a calma spiritele. De menționat faptul că fiica apelantului U. M. M. în vârstă de 29 de ani nu mai dorește să se întâlnească cu prietenul ei deoarece este foarte agresiv. B. F. a fost sancționat contravențional de către polițistul local, conform Legii nr. 61/1991 cu amendă în cuantum de 400 lei.
  • În data de 15.05.2017 orele 18 : 25 patrula mixtă auto a preluat un apel 112 pe strada A.S Pușkin nr. 78, unde numita F. A. a sesizat un scandal în familie. La fața locului patrula a luat legătura cu apelanta care a relatata faptul că, în urma unor discuții contradictorii cu fiul său M. D. A. în vârstă de 59 de ani, fiind și sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal și i-a adresat acesteia injurii și expresii jignitoare. Fiul apelantei a fost sancționat de către polițistul din cadrul Poliției Naționale, conform legii nr. 61/1991.
  • În data de 16.05.2017 orele 16 : 45 patrula auto mixtă a preluat un apel 112 pe strada Parcul Tineretului nr. 14, unde numitul G. V. a reclamat un scandal în familie. La fața locului a fost identificat nepotul apelantului T. K. în vârstă de 23 de ani, care pe fondul consumului de alcool a provocat scandal și a tulburat liniștea și ordinea publică. Atât apelantul cât și nepotul acestuia au fost sancționați contravențional de către agentul de poliție din cadrul Poliției Naționale, fiecare cu amendă ce însumează 200 lei, conform legii nr. 61/1991 pentru provocare și participare efectivă la scandal.
  • În data de 16.05.2017 orele 22 : 53 patrula auto mixtă auto a preluat un apel 112 pe strada Macului nr. 17, unde B. M. în vârstă de 21 a cerut sprijin organelor de poliție deoarece tatăl său a fost agresat. La fața locului au fost efectuate verificări, stabilindu-se că numitul D. V. în vârstă de 50 de ani din Botoșani a fost lovit de doi tineri respectiv N. M G. și N. M. ambii din Botoșani. Din cauza faptului că victima prezenta leziuni în diferite zone ale corpului a fost solicitată ambulanța, dar numitul D. V. a refuzat transportarea la spital.
  • În data de 16.05.2017 orele 17 : 05 patrula auto mixtă a fost solicitată de un echipaj medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță pentru a le acorda sprijin în vederea internării la Spitalul de Psihiatrie a unui pacient care era foarte agresiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page